Spekulationer inför nyår

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. För en vecka sedan kändes det hela så väldigt långt borta, men nu står man här inför det stundande nyårsfirandet, fortfarande omsluten av diverse frågor. Läskigt det där med att ta på sig ansvar. Att vara värdinna är ett roligt, men ack så krävande jobb. Men ska det bli fett-hajp så ska det och är namn som O1 och O2 involverade så kan det i stort sett bara gå i en riktning.

Jag har dock ett problem. Detta är ingen som går att lösas över en natt, det är bra mycket värre än så. Faktum är att jag vid ett flertal tillfällen har försökt att vara ute i god tid, men fortfarande inte lyckats hitta den perfekta klänningen. I brist på både tid och pengar var jag tvungen att hitta denna på H&M, enbart för att jag råkade inneha ett presentkort där. Men precis som vanligt när man är i akut behov av något har saker en tendens att gå åt skogen. Jag har fortfarande ingenting att ha på mig, vilket jag inte heller kommer att ha imorgon såvida jag inte blir hemsökt av Askungens möss som syr mig en klänning över natten. Nej, det får väl bli någon gammal trasa eller möjligtvis en sopsäck. Det sistnämnda med ett rött lackskärp i midjan. Fett va?

Släkten är värst

Det är roligt med släkträffar -  i enstaka fall. Den första proceduren är jag lite utav en expert på; dela ut handskakningar. Jag anser mig ha det rätta handslaget, något som säkerligen kräver lite träning och framför allt stryka i handmuskulaturen. Flera sådana delades ut under kvällen och jag kan även erkänna en kram. Väl till bords blir jag genast en outsider. Hamnar längst ut på kanten med min mor som inte heller har speciellt mycket att tillägga i dessa situationer. Vinet plockas fram och jag tar för mig. Eller inte. Det skulle ha känts en aning opassande med tanke på att jag var den enda under 18 i gemenskapen. Detta för att resten av mina ack så trevliga kusiner blev placerade runt ett annat bord. Jag fann det dock ganska underhållande att lyssna på alla historier som flödade liksom vinet och likören. Ja, nog är pappas släkt ett strå vassare än mammas. Bara att konstatera!

Ett trevligt inslag var mötet med mina kusiner som jag tyvärr inte innehaver någon vidare kontakt med till vardags. Sällskapet från Skottland var något som bröt mönstet för i år. Mycket trevligt, kan inte undgå att bli avundsjuk. När det började planeras inför H's bröllop spårade dock det hela ur en aning. Jag menar, vem vill se sin egen far utklädd till morot eller i värsta fall en skivad råglimpa? Eller kanske ännu värre: farbror Peter som muskelknutte invirad i en skumgummimadrass?

Nej, tur att man inte är bjuden.

Plus och minus

Trots att denna dag har varit allt ifrån lyckad så sitter jag här med ett glatt leende på mina läppar. Det är underligt så det kan vara. Vissa saker är bara inte meningen att gå vägen, medan andra tycks göra det utan minsta ansträngning.

Dagens -

¤ Spenderade hela dagen i stora staden utan att finna den rätta klänningen.
¤ Skral kassa.
¤ Kycklingpajen på Java höll inte måttet i år.
¤ Det regnade något kopiöst.
¤ F och jag gjorde bort oss. Vi fruktar dessutom att detta var i direktsänd radio.
¤ Vi blev bestulna på hela 56 kr. Vad fick vi? En kaffe, en pyttelitenliten bulle och en juice.
¤ Mc Donald's köer.

Dagens +

¤ Äntligen en svart väska!
¤ F och jag har humor, så är det bara.
¤ Kaffet smakade bra.
¤ F's förmåga att styra upp saker och ting.
¤ Middagen hemma hos B var utsökt.
¤ O1 vann det prestigefyllda 1:a priset i "Sista ordet".
¤ Våra framtida planer. Fett-hajp!


Luspank på köpet?

Fyrtio graders kyla. Kön tycks sträcka sig flera mil längs den frostbeklädda gatan. Huttrande kroppar så långt ögat kan nå. Några har slagit upp tält medan andra chansar vilt och ansluter sig först vid gryningen. Svält och elände är vardag i dessa tider. Mc donald's har dock nattöppet, så önskas Big Mac finns möjligheten fram till kl 03.00. Sedan är det korv på termos som gäller, för dem som överlevt natten, bör tilläggas.

Annandag jul. Vad betyder detta om inte "utochgöravmedallapengar-dags?". Den enorma mellandagsrean inleddes idag, dvs totalkaos i de flesta butikerna. Nu ska allt gammalt bort och trots att det är exakt samma saker som man innan bara gått förbi lockas man av dessa av någon underlig anledning. Jag börjar nästan tro att min hjärna är svag för rött. En röd prislapp betyder billigt och får därmed min hjärna att reagera genom att skicka en signal till min köphjärna som i takt med detta sänder ytterligare en uppmaning, men den här gången till min hand som villigt fiskar upp plånboken och gör sig beredd på ännu ett misslyckat impulsköp. Och på den vägen är det. Hem kommer man sedan med kassar från både det ena och det andra. Innehållande vad? Jo, saker som man egentligen inte behöver, inte hade tänkt köpa från början och i enstaka fall riktiga fynd. För nog är det ändå det sistnämnda som är tjusningen med utförsäljningar. Om inte annat så är det bara att intala sig om att man fyndat, det funkar för det mesta.

Vore det inte bra komiskt om rean såg ut ungefär som ovan? Folk som kämpar tappert för att bli först att lägga vantarna på reafynden som blänker som renaste guld i deras ögon. Ska sanningen fram så är rean inte tillräckligt hajp för att folk ska kunna gå så långt - än. Enligt mina erfarenheter är det jag intresserar mig för oftast hängt under kategorin "ej rea". Dock kan utförsäljningen påverka även dessa "ej-rea-köp". Exempelvis har jag fått erfara två sådana idag, men äro icke bitter. Jag behövde faktiskt både ett par nya leggins och en vit klänning, som jag enligt mamma, redan har en uppsjö av.


Det finns alltför många

Det är bevisat; det finns inga gränser för hur skit saker och ting kan bli.

Trots att jag anat det redan från början så kan jag inte undgå att bli överraskad. Att det finns dumt folk är inget nytt, dessa har existerat i alla tider. Att de däremot tycks kunna dyka upp lite överallt gör det hela värre. Det faktum att vissa dessutom utger sig för att verkligen vara är ännu hemskare. Jag antar att det gäller att se skillnad på vilka som är och inte. Hålla sig undan från de sistnämnda. Det får bli mitt nyårslöfte.

Elins nyårslöfte: "Finner du minsta brist i din umgängeskrets, bryt kontakten!"

Julen varar än till påska?

Juldagen i all sin ära, men inte är det en rolig dag! Som sann pessimist har jag kommit fram till att julen från och med nu är över och att det inte längre finns något att hämta ut av den. Lite så kände jag redan kl 16.35 igår när de färgglada papprena låg slängda på mormors nyputsade golv. Alla var nöjda och glada, liksom  jag. För att inte tala om mätt! (Det finns nog en viss baktanke med att fira jul hos mormor ändå. Maten smakar, må jag säga!) Hur som helst så kände jag mig mätt på mer än ett sätt. Tanken på att "julen varar än till påska" skrämmer mig. Men det var inte sant eftersom där emellan kommer fastan, och tur är väl det? Ännu en nöt är knäckt för i år.

Jag är dock ingen julhatare, snarare tvärt om. Jag finner julen trevlig och viktig som högtid. Utan julen hade man inte haft mycket att se fram emot vad det gäller vintern. Det mesta med vintern kretsar faktiskt kring kyla och elände, något som jag har väldigt svårt för. Det finns dock en dag som jag kan acceptera snö och kyla och det är just julafton. Därför är denna dag ett slags undantag. Med risk för att låta negativ så anser jag att juldagen inklusive mellandagarna enbart är onödiga dagar i almanackan. Nu när julaftonen har passerat blickar jag egentligen bara åt ett håll, och det är mot den varma och sköna sommaren som utan tvekan är den bästa tiden på året.

So this is christmas

Om det är någon tid då man kan säga att julen står för dörren så är det alldeles precis nu. Dan före dopparedan.  Detta har så länge jag kan minnas varit den långsammaste dagen på hela året. Den eviga väntan och vetskapen om att "imorgon kommer tomten" har varit olidlig. Spekulationerna angående vem som kommer att dölja sig bakom tomtemasken i år har alltid varit ett hett ämne. Vem ska få hänga upp det finaste pyntet och varför får jag inte snoka i källaren? Skall man äta sig mätt på köttbullar och prinskorv trots att dessa går att finna i kyldisken på ICA året om?

Nu är julen här igen, har jag hört. Det ser åtminstone så ut. Om det inte vore för julskyltningen och den jättevackra belysningen på gator och torg så hade jag nog tvivlat. Julstämningen uppnår en nivå av hela 0 % inom mig. Det är så vardagligt så det är otäckt. Vad denna tragedi beror på har jag ingen aning om, den rätta stämningen tycks bara inte har infunnit sig. Exempelvis åkte jag och min kära far och köpte en julgran idag. Där rök ytterligare en tradition - utochhuggadenfulastegranenihelaskogen-taditionen. I år bar det raka vägen till Statoil på mammas uppmaning. Inte nog med att granarna såg rent ut sagt förjävliga ut; vi fick betala för skiten också!

Ett besök hos N var dock mycket uppskattat. Kanske finns det ändå en viss stämning långt inne som går att plocka fram trots allt. Mycket av julen handlar faktiskt om att umgås med dem man tycker om, vilket jag uppskattar otroligt mycket. Vad vore mitt liv utan er högt uppsatta? Inte mycket alls. Därför önskar jag eder alla en riktigt god jul och ett likaså gott nytt år!

Over and out

Låt mig spola tillbaka tiden. Snälla, säg att ingenting har hänt! Väck mig och tala om att allt bara var en dröm. En sketen dröm utan den minsta sanning bakom. Från och med nu har du aldrig existerat. Du bär en främlings ansikte och ett möte med dig skulle vara som ett möte med en obetydlig. Jag skulle inte vända mig om, för du märks inte. Du smälter in i mängden, precis som jag gör.

Ja, på något sätt måste man gå till väga för att kunna förtränga saker och ting. Om detta sättet är det riktiga återstår att se. Säkerligen finns det bättre vägar, men just nu är det kolsvart i min hjärna. Det sägs att man ska sova på saker, frågan är bara "finns det något att sova på?". Spekulationerna borde icke existera längre, för det är bekräftat. BB= Bekräftelse och behärsking (det klokaste O1 har sagt under veckans gång, och då har hon sagt mycket som är klokt!).

Jag citerar gärna. Vid ett tillfälle som detta skulle jag ju kunna dra ett gammalt Kleson-ordspråk eller varför inte ett äkta outsider-citat. Kanske borde istället välja en typisk depparlåt och plocka ut det mest slående och klistra in det nedan. Bara så att alla ska förstå hur ledsen och besviken jag är. Nej, ovärt. Låt oss istället ta del av en ren sanning som dessutom är skriven på det svenska språket, en förutsättning för att alla ska ska kunna läsa och fälla en tår över mitt miserabla liv.
             

I adore "Pessimistkonsulten"

Det är lika bra att sluta drömma.
Det går åt helvete i alla fall.
För om man drömmer om Paris
hamnar man på något vis
likförbannat i Hudiksvall.

Du måste skämta...

Vad ska det bli av dig när du blir stor, lille vän? När du blir stor lille vän. När du blir stor.

Dessa ord, hämtade från ett högst oväntat håll, fick mig att rysa. Jag vet fortfarande inte varför med tanke på att (håll i er!) Gyllene Tiders texter aldrig varit speciellt djupa. Nu ska jag inte påstå att det jag skrev ovan heller är speciellt djupt jämfört med mycket annat, men just då kändes det som att dessa talade till mig på ett högst obehagligt sätt. Efter att ha diskuterat livets djupa sida med min kära vän F, sittandes under en filt i ett mörkt rum med en tekopp i handen blev stämningen genast otäck när dessa ord skrålade ut från spelaren. Till en början var det ett skämt att ens överväga att sätta på "Finn fem fel". Bäst före-datumet har passerat för länge sedan. Om det ens har funnits något "innedatum" för denna. Man kan ju tycka att texter som "Du måste skämta om du tror att du är den hon vill ha" är lite sådär lagom hånfulla och därmed också trevliga att lyssna på. Förövrigt är alltihop ganska lamt och vissa låtar kan man tro är skrivna under tidspress eftersom de är allt annat än genomtänkta och med texter som kan liknas vid en parodi.

Jag kan dock inte låta bli att tycka om gamle Per, för nog är det något speciellt med alla hans verk. Eller också är det bara minnena de framkallar som jag är fäst vid. Det var absolut inte meningen att detta skulle låta som någon slags B-recension av en skiva vars bäst före-datum gick ut 03. Det enda jag egentligen ville säga med detta är att vissa texter kan tala till en på ett otäckt sätt. I mitt fall en text ur en titel så fånig som "Nere på gatan".

Miserabelt

Jag önskar att jag bara kunde ta allting och knyckla ihop det med mina bara händer och därefter dumpa det i närmsta soptunna. Kanske en grön, eller möjligtvis en blå. För nu är jag trött på det här, orkar inte slösa energi. Jag gör verkligen inte det! Allt är så fan nu. FAN,FAN, FAN.

Så jag gör som vanligt; tar fram F:s levnadsregler.

§3. Ingenting är vare sig så bra eller så dåligt som det verkar.
§6. Nästan ingenting spelar någon roll.

Idiot

I believe to my soul you're trying to make a fool of me.

Sött och surt

Äntligen lov. Vad var det gubben i aulan sa? 18 dagar, 432 timmar... Ja, då det lät långt i alla fall. Kanske är det ändå inte så långt med tanke på julen och alla dess mellandagar. Dagar då man gör absolut ingenting. Är jag den enda som mest sitter och stirrar in i väggen under dessa och undrar varför de ens existerar? Jul räcker, sedan vill man tillbaka. Tillbaka till den gråa vardagen.

Innan jag går närmare in på det som faktiskt har varit positivt med dagen som passerat är jag bara tvungen att påpeka vad skit allting är just nu. För det första är jag bosatt mitt i skiten. Detta är inte bara allmänt träligt, det ställer även till problem för den som inte helst sitter hemma och ruttnar en avslutningskväll. Den sista blå sket-bussen går hem kl 22.30. HALV ELVA! Då har inte ens hälften av folket entrat stället. Obeskrivligt surt. Det andra är så fan så jag vet inte om man ens kan skriva det i en blogg. Det kom verkligen som ett slag. Minen - helt ofattbart! Med tanke på vad jag redan sagt så är det bäst att jag håller tyst i fortsättningen. Jag har dock dragit en slutsats; lita aldrig på någon.

Efter skolan blev det fika med mina fina klasskompisar. Otroligt trevligt måste jag säga. Som vanligt resulterade detta i många goda skratt (för att inte tala om kort!). Vi tog farväl av D som kommer att lämna oss efter den här terminen. Sorgligt, jag kommer att sakna henne. Vi hade dock en trevlig stund och därefter bar det iväg för att möta O1. Vi spenderade hela dagen inklusive kassan på diverse onödigheter. Jag gjorde dock ett ekonomiskt genidrag och lyckades äta lunch för ynka 10 kr. Min snåla hjärna vet hur man använder småmynten rätt.


Slutligen

Jaha, då var vi där. Det som vi alla väntat på enda sedan de första snöflingorna föll är bara några timmar från att bli verklighet. Jag menar förstås skolavslutningen. Imorgon entrar jag och min kära vän Frida skolan för att bara någon timme senare segla ut därifrån med ett gott samvete i bagaget. En termin på det fruktade samhällsprogrammet är äntligen avklarad. Simpelt, kan man ju tycka, men faktum är att det har varit ett helvete.

Men detta är inte enbart negativt, för nog känns det lite extra bra att ha klarat av något som det faktiskt krävs lite kämpande för. Vad vi däremot icke skall förglömma är att de resterande 5 terminerna säkerligen kommer att bli lika jävliga - om inte värre. Men vad gör det nu när glädjen är som störst? Jul och nyår stundar, något som jag absolut tänker ta till vara på. Som O1 och jag skulle ha sagt; "Ty, vi skall fånga dagen, oavsett dess nyans!"

Nötknäckaren

Ännu en nöt att knäcka. Hur många skall det sluta med? När de inte längre får plats i skålen är frågan vart man skall göra av dem. Och goda, nej, det är de inte heller. Man blir enbart förgiftad av dem och i värsta fall slår de även ut hela tankesystemet. Varför? Jag hatar dem!

Från och med nu förklarar jag mig allergisk mot nötter. Dessa skall aldrig mer få göra mitt liv miserabelt.


Need some help before I go insane.

Stoppa mig från att göra något väldigt drastiskt, för inom sinom tid kommer det att hända.

Djupt besviken på allt.

Fan

Det finns bara två beskrivande ord för dagen som passerat: Fan och helvete.


Crap

Jag hatar datakunskap. Jag hatar måndagar. Jag hatar att jag tänker för mycket. Jag hatar att jag hatar.

Och jag som trodde att jag inte brukade hatet...

This isn't happening

Precis som min käre vän O1 nämnde i sitt senaste inlägg är detta en extremt ovärd dag. Det finns tydligen inga gränser för hur dåligt saker och ting kan gå. Det tycks heller inte finnas några gränser för hur otroligt tråkigt och värdelöst livet kan kännas. Måndagar i allmänhet är dagar värda att förglömmas. De existerar inte i min värld.

Detta borde betyda att ingenting egentligen har hänt. Allt var bara en dröm. Jo, så måste det vara. Och helt plötsligt blev allt jättehajp!


Det är inte lönt, sa den som försökte.

Med tanke på att det blev en aning sent i lördags bestämde jag mig för att vara duktig och gå till sängs tidigt. Tro det eller ej; 22.00 var jag så gott som redo att fångas upp av söta drömmar och vakna nästa dag med ett leende på mina läppar och kanske, för första gången på väldigt länge, känna mig utvilad. Jag vred och vände på mig, men tröttheten ville inte komma den här gången heller. Jag tänker för mycket! Inte blev det bättre av att pappa av ren dumhet dundrade igång dammsugaren runt kl 11. Detta var just vad som fick bägaren att svämma över. Och vad hände sedan? Jo, jag hamnade här. Ännu ett misslyckat försök till att fatta rätt beslut.

Vad man än gör så blir det  fel, eller vad säger ni?

Egoist, javisst!

Det kom som ett slag. Aldrig har jag hört något liknande, speciellt inte från min egen mor. "Du är så egoistisk!"  VA, JAG? Ingen har någonsin sagt kallat mig egoist förut, åtminstone inte vad jag kan minnas. Jo, det har förresten hänt 1 gång, men då fick jag även höra en del annat trevligt på köpet. Den gången tog jag det inte så hårt, men nu börjar jag nästan bli rädd för att dessa svidande ord är sanning. Hon menar alltså att jag alltid talar om mig själv och inte verkar bry mig om annat. Det enda jag sa kan ha varit något i stil med: "Åh, jag måste färga håret, jag ser förjävlig ut!". Vilket sorgligt nog också är sant, det ser förjävligt ut. Det är möjligt att jag går runt och påpekar detta alltför ofta, men detta kan inte hjälpas då jag har haft beslutsångest i flera år angående vilken färg jag ska välja. Tar jag ljusbrun blir det kolsvart, tar jag mahogny blir det illrött osv osv. Som tur är ändras färgen till det bättre med tiden, men i början är det knappt så att jag vågar visa mig offentligt.

Så nu står jag alltså inför ett svårt val: Antingen tar jag en färg som jag redan innan vet kommer bli dålig, eller också väljer jag en färg jag aldrig provat förut och hoppas på att det finns en Gud där någonstans där uppe.

Vad skulle du ha gjort?


Helvete

Nu är det fan. Verkligen jättefan.

Kom i din vita skrud

There should be laughter after pain. There should be sunshine after rain. These things have always been the same - so why worry now?

Trettonde december visar Lucia i almanackan. En trevlig högtid enligt mig. Totalt har jag beskådat två olika Luciatåg denna dag. Det första i skolan och det andra senare på kvällen. J's solosång må jag påstå var något alldeles extra, likaså den fina stämningen under "Gläns över sjö och strand". Inte nog med detta, jag fick uppleva denna formidabla föreställning tillsammans med högt uppsatta människor. Vad kallar man detta om inte succé?

Bonde söker fru

Avtal slutar alltid i katastrof?

Det har varit mig ett sant nöje att följa dessa individers jakt efter den sanna kärleken. Resan har varit lång, men ack så underhållande. Snart är det dessvärre dags att ta farväl av dessa tv-profiler som tog Sverige med storm redan från första speed-daten. Jag kommer att sakna er i tv-rutan varje onsdag kl 20.00. Ni fanns där i ur och skur. Tack.

image3

Jag önskar eder alla lycka till i framtiden!  (Speciellt Karl-Petter som valde tjejen med högst IQ i hela Sverige)

Konsten att svamla, ty den är.

Som vanligt på onsdagar tvingas jag åka långa vägar för att enbart ha en lektion. Det värsta med detta är nog ändå att resten av min klass inte har någonting på schemat, vilket betyder att de är lediga. En lagom sur sak  i mitt så lagom sura liv.

Är det någonting jag behärskar så är det konsten att svamla. Inte alls svårt. Det gäller bara att kunna prata om alla möjliga saker utan någon direkt anledning. Det saknas dock ofta kvalitet i dessa uttalanden. Meningarna blir lätt osammanhängande och för att inte tala om alla dessa internskämt som har tendens att slinka med. Inte så intressant för den utomstående i konversationen. Detta fenomen inträffar ofta under möten med högt uppsatta. Att det däremot händer i skolan är dessvärre ett problem. Jag var beredd på det värsta och fick även uppleva det. Mitt i klassrummet står jag med uppmärksamheten riktad mot mig. Det började bra - "Pablo Picasso var en spansk konstnär som..." Sedan minns jag ingenting! Och tur är väl det, för jag fruktar det värsta.

Jag minns åtminstone klassens uttråkade miner.


Idioti

Varför? Varför, varför, varför? Att utsätta sig för detta är enbart dumt. Innbebär massa problem. Man slösar onödig energi. På vad? Ingenting med säkerhet. Som vanligt. Allt går väl åt skogen, precis som alltid. Jämt.

Jag vet dock varför jag bryr mig.

En skör tråd

Ibland, eller rättare sagt mycket ofta, kan jag spekulera i huruvida detta har ett slut eller inte. Ett evigt slitande och en ständig press är vardag numera. Tidspress framför allt. Redovisning på redovisning, arbete efter arbete. Kan detta sluta väl? Nej, jag tvivlar starkt på det. Samtidigt som mitt betyg hänger på en skör tråd (har hela två dagar på mig att styra upp det!) sitter jag och skriver om totalt onödiga saker. Sådant som ingen varken vill eller kommer att läsa. Kanske anses jag som dum, men det är något jag får ta. Detta är trots allt den lilla fritiden som blev över.


Ain't no sunshine

Försurning av mark och vatten - precis lika surt som det låter. Orka uppsatser. Jag säger bara det! Det ständiga hotet om ett dåligt betyg i Naturkunskap A tar dock över. Jag försöker åtminstone.

Ibland kan en liten, kanske till och med en helt obetydlig sak, rädda en hel dag från att sluta i sorg och misär. Ett ord eller två, kanske tre. Kanske fyra. Eller fem. Denna dag tycks dessvärre sluta i det förstnämnda. Förlåt om jag talar i gåtor, can't help it.


Great success

Dagen började bra. Brorsan kommer in i mitt rum och frågar varför jag ligger och sover. "Ska inte du iväg?" Jag sneglar på klockan och får till min förskräckelse se att den visar 09.20! Efter ett antal svordomar är jag uppe ur sängen och en halv minut senare står jag i duschen. Ständigt omsluten av tanken "Jag kommer inte att hinna!" Detta resulterade i ett halvt lager mascara och ett mindre genomtänkt klädväl. Men ärligt talat, vad gör det om hundra år? Jag hann. Det första jag möts när jag anlänt är min samhällskunskapslärares blick. "Ja..jag..min klocka ringde aldrig"  Vilket dessutom var sant. Den jäveln ringde aldrig trots allt den röda lilla pricken som betyder alarm syntes tydligt. "Jag hade tyckt att det varit skönt att få sova !"  Blev hans svar. Great success.

Annars har dagen i stort sett varit som vanligt. Inget större har inträffat idag heller. Jag skall dock deltaga i den omtalade innebandyturneringen. Tema 80-tal, vilket bland annat kommer att innebära höga tofsar och benvärmare. Och ja; Vi kommer med stor sannorlikhet att bli sist.

Nu: Promenad med högt uppsatte. Det finns mycket att spekulera i, och om det är något som intresserar mig så är det just detta.

Extrem överlevnad

Godkväll!

Om det är någon tidpunkt då det är svårt att hålla humöret uppe så är det just exakt nu. Det är söndag kväll och klockan har passerat halv 10. Ovärt som sjutton! Varför? Jo, för att imorgon återgår både jag och över nio miljoner andra svenskar till den gråa vardagen. Alla har vi plikter som kallar. Vad dessa är varierar, inte minst från dag till dag. Och tur är väl det, för hur skulle man annars orka genomlida tre år av extrem tortyr? Jag kan rekommendera "Extrem överlevnad" på Discovery channel. Lärorikt!

Möte med högt uppsatt. Vad säger man om inte hajp? I adore people with stort ordförråd. Trevligt, fantastiskt och alldeles, alldeles underbart!

Slaget kom dock efteråt. Rakt i magen. För hårt för att kunna pareras - SKOLARBETE! Naturkunskap, datakunskap och historia. Barasådär! Vart kom allt ifrån? Jag gissar från helvetet. Jag skall dock icke klaga, ty det finns dem som har det svårare. Vem? Undrar förstås du. Lost- Hurley såklart! Denna man tvingas banta för att inte mista sin roll i  den populära tv-serien. Så långt har jag icke gått än.


It's a beautiful day

Godmorgon världen.

Klockan ska strax slå 12 och här sitter jag, som vanligt. Trots att det blev en alldeles för lugn kväll och att jag hann skrapa ihop flera timmars välbehövd sömn så är jag fortfarande trött. Sådant blir man grå av.

Idag bär det iväg till stora staden för att först leta upp en jacka som känns, vilket man absolut inte kan säga om min nuvarande. Därefter stundar ett möte med en högt uppsatt. Det ska bli spännande. (otroligt, fantastiskt och jättretrevligt!) Hoppas jag, bör tilläggas.

It's saturday..

Det finns dagar som är strängt förbjudna att spendera framför en burk med fyrkantig skärm.  Det finns dagar då det är meningen att man ska göra allt det som man inte har tid med under veckans gång. Det finns kvällar då man förväntas hitta på roliga saker. Detta är en sådan kväll. Och vad gör jag? Jo, jag sitter som fastklistrad framför en fyrkantig skärm.

Lördag. En dag som skulle kunna vara otroligt festlig. I mitt fall är det inte så - det är enbart en ångestfylld period i en gråskalig samling  av dagar.


Denna dag, ett liv.

Godkväll!

Den dagen då jag och min eminente O1 upphörde vårt bloggande minns jag som om det vore igår. Det kändes som att någonting dog inom mig. Jag hade inte längre möjlighet att uttrycka mig på samma sätt som förut, vilket visade sig bli en stor förlust. Det faktum att vi till stor del saknade läsare hör dock inte hit. Vi vet båda två att outsiderbloggen var den hajpaste på nätet.

Jag gör nu comeback - visare än någonsin förr. Som sann outsider och samhällsvetare bliver spekulationerna många. Om dessa är intressanta är dock en annan femma. Det är trots allt mitt händelselösa liv det handlar om.

RSS 2.0