Jordgubbar och för mycket sömn

Denna fredag vaknade jag alldeles för tidigt. Jag tror att det har blivit för mycket sömn för mig den senaste tiden, om man nu kan se det som något negativt. Det är trots allt ganska skönt att gå upp klockan fem och äta frukost och sedan kunna gå och lägga sig igen. Bara för att man inte har några tider att passa. Men heter man Elin blir man rastlös ganska snabbt och skulle helst se ett fullbokat schema redan från klockan 10. Det känns lite lagom tidigt sådär.

Denna gråa fredag bjuder på regn och blåst. Jag vågar inte gå ut! Men inte är jag bitter för det. Faktum är att livet ser ovanligt ljust ut för tillfället. Sommaren är på ingång och det känns nästan som att jag kan börja förstå att jag faktiskt inte ska tillbaka till skolan förrän i augusti. Lägenheten är vår och trång som en skokartong men perfekt och med ett alldeles  fantastiskt läge. Igår tog min sommar en drastisk vändning och inom några sekunder var jag lite lite skakigare, lite gladare och några slantar rikare. Bara sådär! Åt helvete med sommarjobben jag aldrig fick. Låt någon annan sitta under ett parasoll halva sommaren och sälja belgiska jordgubbar för svältlön. Som en reaktion på detta är sommarens finaste klänning på väg hem till mig efter en mycket hektisk jakt. Och det blev dyrt. Äckligt dyrt. Men vad gör det om hundra år? Eller på måndag när den ligger där i brevlådan och bara skriker efter att bli använd. Den är blommig och den är Elin och den åker på så fort solen kikar fram. Som om inte detta vore nog har Siri fått ungar! Två stycken söta små varelser som krälar runt och piper så fort man lyfter upp dem ur korgen. Om någon är intresserad av en grå/vit eller en svart liten krabat med små räder över huvudet och med tassar som inte är större än nageln på ett lillfinger och med rosa tunga och nos, hör av er. Vi har som sagt två.

Framåt kvällen blir det dans och drinkar och puss på pojkvännen som spelar på stället för första gången. Jag är pepp och kvällen kommer bli fin och den inleds hemma i min skokartong. Bara en sådan sak liksom! Livet är vackert och jag vill aldrig sluta känna så här. Nu ska jag dricka kaffe..igen.

Och förresten, det där med sommarjobbet var inte riktigt sant. Jag är fortfarande väldigt bitter på att han aldrig hör av sig och skulle kunna göra nästan vad som helst för att sitta under det där parasollet en varm sommardag och sälja belgiska jordgubbar för pengar som kanske inte är stora, men stora nog att öveleva på. Men det blir din och min lilla hemlighet.

Tredje juni

Somnade och vaknade så fint som man bara kan göra bredvid den man tycker allra mest om. En bra start på en bra dag. Min sista dag som sjuttonåring. Kan ni tänka er, Elin börjar bli stor nu! I natt blir det krogdebut och jag är pepp. Vart det bär återstår dock att se. Nu ska jag sätta på kaffe för tredje gången denna vanliga, eller kanske inte fullt så vanliga onsdag.


RSS 2.0