jag döpte den efter dig

och om du bara visste
hur jag förälskat mig i ditt skratt
ditt sagolika leende

att jag kan ägna en livstid
bara åt att lyssna
beskåda och
analysera dina rörelser

spara dem i en ask
som jag kan öppna när du inte är här

---

om jag varit av glas
hade sprickorna i kanten avslöjat
mina brister
och jag hade kunnat skylla på den
som tappat det i golvet

Den döda vinkeln

För er som inte redan visste får jag beslutsångest för nästan allting. Hur mycket som än talar för att göra det ena, måste jag alltid tveka och överväga för- och nackelar med att göra tvärt om. Oftast slutar det med att jag börjar gråta bara för att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Då önskar jag bara att någon annan kunde fatta besluten åt mig för jag är sämst på att göra det själv. Jag tror alltid att jag sårar någon om jag gör på ett sätt, och någon annan om jag gör på det andra. Därför kan jag omöjligt göra något av det. Men kanske är det bara sig själv man sårar genom att aldrig kunna acceptera sina val. Kanske vore det bättre om jag kunde fatta ett beslut och sedan hålla fast vid det, utan att försöka finna tusen förklaringar till varför. Då kanske ingen skulle bli sårad. Inte ens jag själv.

Men när man för en gångs skull tror sig ha fattat det rätta beslutet. Gråtit sig igenom alla ångeststadier och kommit fram till något som passar bäst för en själv. När man nästan har kunnat acceptera att man faktiskt inte kan göra mer än ett val. Då blir någon annan besviken. Och där faller liksom hela teorin om att man alltid ska göra det som känns rätt för en själv. För den verkar ju inte stämma den heller.

Och sen var det där med att vilja gå och hänga sig i ett äppelträd. Men den historien tar vi en annan gång.


Puss på er alla läsare

Jag vet att jag inte borde ha blogg. Skriver alltför sällan och när jag väl gör det blir det oftast väldigt dåligt. Men det finns mycket som är dåligt. Varför fokusera på det när det finns saker som är bra? Solsäsongen har börjat. Äntligen har Elin en sysselsättning. Mellan klockan 12 och 16 gör den sig som bäst och då finns inget som kan stoppa mig från att ägna mig åt min nya hobby. Förutom molnen på himlen förstås, som numera är min största fiende. Död åt moln. Och död åt mannen som blåste mig på sommarjobb. En arbetslös sommar kommer att sluta med hudcancer för min del.

aldrig mer

klockan var 13.45
bara för några minuter sedan
och jag kan fortfarande inte förstå det

jag blir nästan lite stolt
inte för att jag klarat matte B
utan för att jag inte förtjänar det
ett dugg

---

när böckerna ligger travade
på bordet
och betraktar dig


vad vill du egentligen
med ditt liv

---

logga in. logga ut.

Tre små rader

Mycket att göra. Lite som blir gjort. Mycket att glädjas åt. Lite som glädjer. Mycket att klaga på och listan blir plötsligt lång.

Jag förstår inte varför. Kanske är det febern som börjar inta. Och jag orkar inte ens borsta tänderna.

Men dagen har inte bara varit dålig. Jag lovar...


RSS 2.0