Tack Gud för att du skapade världen

Humöret är på botten och peppet har försvunnit (om det någonsin funnits där).
Efter att ha spenderat snart arton år på jorden kan jag konstatera att världen aldrig varit fulare än så här. Jag som inte ens bestämt mig för att hata den idag. Nu går jag och drar en filt över huvudet och glömmer att jag lever. Tack och hej.

(Det finns egentligen tusen saker som jag skulle vilja skriva. För huvudet är så fullt och allt vill bara ut. Samtidigt har jag aldrig känt mig så tom och ihålig. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till vem jag ska ringa vem som vill höra jag vet ingenting. Jag är så rädd för tårar så rädd för mig själv jag är så rädd för att leva men jag måste.)


Söndag

Mamma fyller år idag och det måste firas.



Det är inte mycket han vet min far. Men tulpaner i blandade färger vet han att hon tycker om. Så det köpte han. Av mig fick hon en blus.



Och jag har sytt rosetter igen och önskat att du var här.


All you need is love

Det tog mig sisådär två sekunder. Sen var jag upp över öronen förälskad.



Kolla tyget liksom...



Och det påminner mig lite om det som hände för ett år och tre månader sedan.
Numera har jag två kärlekar!


Rosett



Såg en liknande på H&M idag. Tänkte att det är roligare (och billigare) att tillverka en egen.

---

jag försöker

Jag borde sova men jag måste bekänna en sak först

Vissa människor verkar ha väldigt lätt för att koppla bort saker och ting. Ser bara det de vill se, hör det de vill höra och  analyserar  inte särskilt mycket av det de möts av. Medan dessa vandrar på en gata passerar de lägenheter, medan en annan (kanske jag) passerar skabbiga betongbyggnader som bara känns så Ryssland att jag vill gråta. Medan vissa sitter på en tråkig lektion sitter en annan (återigen kanske jag) på dödens lektion som är så värdelös och plågsam att det enda som hjärnan lägger fokus på är när och hur man kan ta sig därifrån och varför den där klockan alltid går så jäkla sakta! Medan vissa gör en sak för att sedan koppla bort den fortare än att de hunnit tänka över situationen, sitter andra och analyserar varenda detalj av händelsen. Varför gjorde jag så? Hur lät det när jag sa så? Hur uppfattades jag när jag gjorde på det viset?

Vissa verkar kunna se det fina i de små sakerna. Det tycker jag är fint. Jag önskar att jag också kunde det. Jag önskar att jag en dag kanske, bara för känslans skull, lär mig koppla bort att färgen flagnat på betongväggen och att lektionen, som visserligen är tråkig, kanske kan komma till nytta en vacker dag. För hur mycket man än vrider och vänder på saker och ting. Hur mycket man än analyserar sin omgivning och fortsätter ogilla det man ser bara för att det inte är fint. Hur mycket man än ställt in sig på att gräset är grönare på andra sidan, så hjälper inte det till ett lyckligare liv. För när man väl nått det där gräset kanske det inte är så grönt trots allt. Och då har man inte uppskattat sin egen gräsmatta där man hade kunnat spendera många timmar i solen. Jag ska lära mig en vacker dag. För jag har egentligen allt jag kan önska mig och det är det enda som betyder något i längden. Att jag sedan har en tendens att tappa hoppet ändå är något som bara handlar om mig själv. Och det är något jag måste jobba med.

---

när jag tror att den försvunnit dyker den upp och vänder allting upp och ner. igen. precis som att det är så det ska vara. ett straff. en förföljelse. överallt. jämt. men den syns bara ibland. och jag blir rädd och vet inte hur jag ska bete mig så jag gör ingenting. eller kanske gör jag det. men jag gör det väldigt dåligt.


Fest

Helgen har varit perfekt och jag önskar verkligen att den aldrig ska ta slut. Men det kommer den att göra. För att vara helt ärlig så känns den slut redan.

Jag är seg och trött och jag tar fram spanskan. Stirrar i boken i några minuter. Försöker förstå vad det är jag ska göra men redan där misslyckas jag. Det känns för tungt. Det känns för tungt att sätta sig och lägga ner (ja faktiskt!) några timmar på att utföra värdelöst arbete som bara kommer att lämnas in och bedömas som ett "Muy bien. Rätta felen!". En söndag. En söndag som är en av de två dagar då det är meningen att man ska kunna göra andra saker än skolarbete. Men tänker man som jag så är det ju skönt att slippa göra så mycket i veckan. Men så är inte fallet. För hur mycket man än gör så tycks inget försvinna ur den där högen som bara växer och växer och växer och jag orkar inte mer. Jag gör verkligen inte det. Orkar inte. Orkar inte. Orkar inte. Jag blev faktiskt riktigt arg när jag tog fram boken idag. Ursäkta mitt ordval, men jag är trött på allt onödigt jävla skit som måste göras jämt.

Onsdag

Jag har varit sjuk och inte haft någonting att göra. Så jag gjorde som min älskling sa och tog fram kameran. Eftersom jag har så dålig fantasi vad det gäller att hitta bra motiv så böjade jag fota allt jag tycker om. Jag började med Siri.



Drömmande katt på tom gata.



Siri har mjuka tassar.



Rosor är fina.



Jag har dem gärna i öronen också.



Väskor kan jag inte leva utan.



Och kaffe, det säger det mesta. Gör sig bäst på Hälls eller i billiga glas från IKEA.



"...ger du mig en känsla jag önskar jag kunde bevara. spara i en ask. som jag kan öppna när du inte är här. "



Blommiga tyger känns vår. Och ganska jag.



Varför bära silver när det finns guld?



Jag bara älskar den! Och dig. Puss!



Mammas gamla skor som jag bara måste ha i vår. Även fast de är på gränsen till för små.



Jag tror inte att man kan äga för många örhängen.

RSS 2.0