Full fart mot helgen

Idag är det torsdag, med andra ord en ganska värdelös dag. Då tänker jag främst på de tråkiga lektionerna och det tajta schemat som knappt lämnar plats åt några raster alls. Att samtidigt veta hur mycket som bör göras innan veckan är slut känns riktigt hårt och istället för att genomföra detta på lektionstid är det lätt att halka in på andra spår.  Den som befann sig i sal 123 under historia/svenskalektionen vet nog vad jag talar om. Debatten var lika hård vare sig den rörde hundar i koppel, våldtäkter eller dödshjälp. Huruvida Apotekets monopol borde avskaffas eller inte var också ett hett ämne. Hur jag kunde koppla detta till falukorv förblir dock en gåta.

Men tänk, trots allt det värdelösa känner jag mig faktiskt glad. Kanske kan det bero på springturen jag nyss är hemkommen från eller också på att fredagen närmar sig med stormsteg. Veckan har trots allt gått ganska fort fram. Nu hoppas vi alla på lite fint väder till helgen och jag ser fram emot de utlovade 10-15 graderna. Och precis som vanligt stämmer säkert väderleksrapporten till hundra procent, eller som jag själv skulle ha sagt, cien por cien.

Dåligt, sämre, sämst.

Det har snöat hela dagen. Jag tvivlar på att det har varit uppehåll en enda sekund. Om det är någonting som kan göra mig extremt deprimerad så är det just snö. Efter att ha fått njutit av en del vårvärme så inser man hur hemskt det faktiskt är med vinter. Dagens promenad hem från bussen blev droppen som fick bägaren att rinna över. Inte nog med att jag halkade två gånger, allt blev blött! Jag hatar att bli blöt och jag hatar kyla. Min avsky mot att bo där jag bor är så stark att den inte går att beskriva i ord. Antingen är jag inte gjord för Sveriges klimat, eller också stämmer min teori: Sverige är sämst!

Jag stannar inte en sekund längre än vad jag behöver. Inte en sekund!

Hemma

Nyss hemkommen från den kungliga huvudstaden. För tjougofyra timmar sedan vandrade jag och min kära kompanjon runt utanför hovet med precis samma tomhet som jag känner nu. Tanken på att en stor händelse som man sett fram emot precis tagit slut. Ridån gick ner och ut försvann någon som man kanske aldrig mer får möjlighet att se igen. Folket, som för bara en liten stund sedan hade något gemensamt -de var alla där för att beskåda samma konsert, strömmade ut och återvände mot verkligheten och det normala. Ungefär så som vi gjorde då vi traskade hemåt, eller rättare sagt mot globens fina hotell som låg bara några hundra meter därifrån.

Kanske kan det tänkas vara svårt att förstå att jag, Elin, O2, åker för att se Mr. James Blunt. Faktum är att jag nästan bara lyssnar på gubbig musik, vilket inte stämmer helt i det här fallet. Och att påstå att det är min stil kanske vore att ta i, men jag måste säga att jag beundrar James. Han är egen och har en speciell röst. Eftersom jag är svag för akustiskt var detta en mycket trevlig och stämningsfull konsert. Dessutom var pianospelet under "No bravery" något alldeles enastående och det är under sådana stunder man förstår vad man gör där tillsammans med tusentals andra. Jag har alltid trott att han ska vara bra live, men blev trots detta lite överraskad. Musik skall höras live och här är inte James något undantag, musikaliskt var han otrolig. Tack Lollo för en trevlig helg!

På onsdag drar skolan igång, den här gången för att fortsätta. Inget mer lov att se fram emot så långt ögat kan nå. Sista lovdagen kommer att spenderas på bästa sätt, vilket man gör på väster tillsammans med kärt sällskap. Kan knappt vänta tills dess!


Tjugotvå

Fem timmar hos mormor räcker gott och väl för att jag ska bli riktigt rastlös. Påsken är inte vad den har varit och att påstå att den är värd att firas är enligt mig en klar överdrift. Två kullar med påskkärringar är det enda som ringt på dörren i år. Om detta beror på ett sjunkande intresse för påsken eller den fruktansvärda kylan utanför fönstret kan jag inte avgöra. Jag minns åtminstone att jag tyckte om påsken när jag var liten och att det var en sjävklarhet att gå kvarter efter kvarter i jakt efter godis eller i värsta fall ett litet äpple. Bara för att bevisa att det faktiskt var bättre förr vill jag även minnas att varje medlem i klanen gav varsit påskbrev, och inte bara ett gemensamt, som de flesta gör idag. För att vara lite extra negativ måste jag dessutom tillägga att man på min tid lade ner en del tid på dessa och såg till att de innehöll något mer än slarvig text som ska likna "glad påsk". Så gick det i alla fall till i mina kretsar, men det var ju trots allt en evighet sedan. Och än en gång kan vi konstatera att nittiotalet var ett strå vassare än år tjougohundra.

Idag fyller min kära mor år. Grattis, grattis! Av mig fick hon en bok som hon för en gångs skull faktiskt inte läst. Om detta är en bra eller dålig överraskning vet jag inte, för antingen hade hon inte upptäckt boken eller också har hon medvetet valt att inte läsa den. Men jag utgår från att hon blev nöjd eftersom hon tackade och var glad. Det är ju trots allt tanken som räknas. Bortsett från detta så har dagen varit ganska deprimerande. Den bitande kylan är inte att tala om, jag törs inte ens gå ut! Jag förfryser både fingrar och öron och tanken på att bli sjuk nu känns inte alltför lockande. Men en springrunda ikväll är ofrånkomlig med tanke på att jag inte kommer att kunna träna på hela helgen. Det är hårt, det är kallt och det är ovärt. Med andra ord - precis som jag trodde att det skulle bli när jag lämnade det ljuva livet på väster i förmiddags.

Nu har två månader gått och jag kan utan överdrift säga att dessa varit bland de bästa i mitt liv. Hur jag ska klara mig utan dig de kommande dagarna är en gåta. Jag saknar dig varenda ensam sekund.


Jueves

Bra tider har en tendens att ta slut väldigt fort. Det är knappt så att man hinner blinka innan en hel lovvecka har passerat. Man undrar oftast vart all tid tog vägen och hur man egentligen spenderade den. Sena kvällar och frukost vid tolvsnåret har på något sätt råkat bli vardag och tanken på att gå tillbaka till normala rutiner känns ganska tung. Men hur värt är det inte att för en gångs skull kunna släppa alla tankar på skolarbete och andra tvång? Hur härlig är inte känslan av att slå en signal hem för att tala om att det inte ser ut att bli någon hemresa den dagen? Och finns det något trevligare än en tom lägenhet i sällskap med den man tycker riktigt mycket om? Jag må låta äckligt nöjd, precis så där nöjd som jag inte klarar av att andra är när jag själv känner motsatsen. Men jag är nöjd och hittills har lovet varit helt underbart.

Imorgon blir det till att stiga upp vid rimlig tidpunkt då en tid i tennishallen är bokad. Jag och N har kommit fram till att tennis är en alltför bra sport för att inte utövas och att det är dags att damma av de gamla racken igen. Om jag kommer att lyckas med att damma av de gamla färdigheterna är däremot mer oklart. Det var riktigt länge sedan jag satte min fot på en bana och eftersom jag aldrig har varit proffs så kommer jag heller inte att vara det imorgon. Men vad gör väl det? Det ska bli riktigt kul och jag hoppas innerligt att våra planer inför en framtida karriär går vägen den här gången. Inte ens Mrs.Ohlsson ska stå ivägen! (N vet vad jag menar). Till kvällen väntas trevligt sällskap i förhoppningsvis större skala. Det blir en mycket fin början på den kommande helgen som även den ser mycket lovande ut. Jag, Lollo och James i den kungliga huvudstaden kan bara innebära succé!

Badliv

Idag har jag gjort någonting ytterst ovanligt för att vara Elin. De som känner mig rätt är nog vid det här laget medvetna om min inställning till vatten och även min avsky till att blöta ner mig (då syftar jag främst på håret). Hur spenderar man då en tisdag om inte i ett badhus? Glad i hågen for jag iväg med tankarna att jag enbart skulle hålla mig till bubbelpoolen och på sin höjd lite motionssim. Forsen inledde dagen och redan där sprack min plan om att hålla huvudet högt över vattenytan. Jag blev blöt. Och sedan var det bara att köra på och inte låtsas om mascaran som rann längs ögonen. Bra jobbat Elin!

Som jag skrivit ovan kanske min inställning till bad låter negativ. Så är dock inte fallet. Det har varit otroligt trevligt och med ett likaså trevligt sällskap kan det i stort sett bara gå åt ett håll. Att man sedan blir blöt är en annan femma, det är ju trots allt vatten man vistas i. Så istället för att klaga tackar jag pappa för min dåliga hårkvalitet och satsar på en badmössa till nästa gång.


23.23

Inte ens din tröjas doft är nog som tröst. Jag känner mig ganska ensam här i mörkret.


Söndag

Kaffe i solskenet fick inleda dagen. Jag älskar solsken samt denna underbara dryck, så starten kunde inte ha blivit så mycket bättre. Annars har dagen varit jätteseg och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Med tanke på det fina vädret så lutar det nog mot promenad nr 2. Men dagen har bara börjat så om det är någon där ute som känner sig lika ensam som jag så uppmanar jag er att slå en signal.

Don't drink & run

394001-10

Forever Bev

Jag blev opepp när jag läste detta. Då ska folket veta att jag var extremt pepp innan. Rör inte Bev!

http://www.tvplaneten.se/tv-bloggen/615325.html

g

Jag kan knappast tro att det är sant. Igår var läget allt annat än stabilt och jag började tro att slutet var nära. Men gott folk, jag kan lugna er med att jag finns här än idag - vid liv!

Efter ett halvt misslyckat prov började en lång väntan på mor, som enligt planerna skulle följa med mig på utvecklingssamtal. Att påstå att samtalet var speciellt utvecklande vore nog att ta i, men jag fick åtminstone återse mitt fina omdöme i spanska. Hanna, jag antar att du redan är medveten om detta, men det var ej uppdaterat, vilket innebär att vi står kvar på ruta ett. Tänk att en bokstav (för att göra det hela ännu värre - en liten bokstav!) kan kännas så tung. Men käre vän, vi tar igen detta efter lovet! Cien por cien.

Nu gäller det bara att peppa inför morgondagen. Jag vill tro att det blir riktigt hajp med allt vad det innebär. Och hajp kan nog innebära en hel del...

Och kvällen kom alldeles för fort...

20.15 - telefonen ringer. Jag förklarar för min far att det med stor sannorlikhet är F som också har panik.

E: Hallå...
F: PANIK!

Panik blir dagens nyckelord och vi är överens; det är kört. Det väntas bli en hård bussresa imorgon.


Don't know much about history

Jag har alltid ogillat historia. Dels för att det är svårt och dels för att jag finner det ganska ointressant. Att påstå något annat vore faktiskt att ljuga. Den stressigaste tiden på gymnasiet hitills var i samband med en historieuppsats. Man tycktes aldrig bli klar hur mycket man än skrev. Man tycktes aldrig förstå hur mycket man än läste och jag tyckes aldrig bli intresserad hur mycket jag än försökte. Efter mycket kämpande kom den dag då uppsatsen var tvungen att vara klar. Den var såklart långt ifrån klar med tanke på att det alltid går att skriva mer, bättre och längre in i detalj. Resultatet visade sig dock ha blivit ganska bra och jag kunde släppa Drottning Kristina för denna gången. Med en rubrik som löd "Drottning Kristina - vem var hon?" kan man ju tro att innehållet gav svar på detta. Men historia förblir historia, som i det här fallet enbart innebar spekulationer. Kanske var det så att hon abdikerade på grund av politiska skäl eller också för sin avvikande tro. Det kan även ha varit en kombination av dessa eller något helt annat. Ingen vet säkert och inte heller jag. Ändå lyckades jag på något vänster få ihop flera sidor av ren fakta som kanske kan stämma samt en slutdiskussion där jag uttalar mig om hur saker och ting kan ha gått till. Värdelöst.

Jag vet att jag är pessimist och att jag inte borde klaga eftersom jag valt Sam och därmed förväntas vara en hejare på gamla greker och fula drottningar (ja, inte var hon vacker, Kristina). Som stolt sammare ska jag på inom loppet av två dagar plugga in nationalismen, imperialismen samt första världskriget. Jag läser och skriver. Jag försöker och vill. Men nej, nu är det kört. Nu är det fläskta koktet stekt, som min far så fint skulle ha uttryckt sig. Jag är sämst på historia och sämst på att dölja att jag är sämst. Och historia är sämst och boken är ännu sämre. Och dagen har varit rätt dålig den med.

Fem överstrukna ravetecken

Jag ogillar datakunskap skarpt. Jag ogillar läraren ännu mer. Men mest av allt ogillar jag nog den här dagen.

No está cien por cien

Visst kan livet vara som en karusell ibland. I det här fallet stämmer detta skrämmande väl. Mitt huvud har snurrat runt, runt hela dagen. Från det att jag entrade bussen i morse till hemfärden i eftermiddags. Allt har bara varit en enda röra och jag förstår fortfarande inte att jag ens tog mig dit. Men nog var det värt besväret då jag fick chans att träffa alla igen, även om det bara varade i en halvtimme. Provet gick ganska bra trots allt. Jag hoppas åtminstone att jag lyckades pricka in det mesta. Men vem vet vad jag och min snurriga hjärna skrev ner? Det visar sig nog senare. Jag är bara glad att det hela är avklarat och att man äntligen kan stryka det från listan. Nu hoppas jag bara att karusellen stannar av och att J inte insjuknar ytterligare. Jag klarar inte fler dagar utan dig!

I väntan på lektionens början lyckades jag bränna tvåhundra spänn på H&M. Jag är i djup chock! Jag förstår fortfarande inte hur det gick till...


39,1

Jag har försökt att balansera denna formel på tok för länge nu. Jag känner mig trög. Kan bara inte förstå vad sjutton jag ska sätta dit för siffror. Och sen är det sisådär tusen andra saker jag inte riktigt fått grepp om inför provet imorgon. Snälla hjälp mig, någon!

NO2+H2O+O2 ---->HNO3

Jag kan inte sova

Jag är en kokande gryta. Att jag ens gjorde ett försök att gå upp idag för att kanske orka ta mig iväg till bussen är ofattbart. Jag mår sjukt dåligt, inte bara för att febern kokar sönder min panna, utan också på grund av rastlösheten och tristessen som är värre än aldrig förr. Två dygn instängd tycks vara mer än vad jag klarar av. Nu är jag inne på mitt tredje och i nuläget känns det som att det kan bli fler än så. Vissa dagar önskar man bara att man kunde glömma. Ovärda dagar då man egentligen inte gör mycket annat än att överleva. Detta är en sådan dag och jag vet att jag måste genomlida varenda sekund och varje minut för att förhoppningsvis kunna göra ett nytt försök imorgon. Hur som helst måste jag åtminstone ta mig dit för att skriva det fruktade provet.

Och jag som hade velat säga grattis till K som fyller 17 idag. En liten hälsning får duga så länge. Grattis sötis!

Direkt från brevlådan

Hej Elin
Jag hoppas du har det bra det har jag
Jag längtar efter dig
hoppas vi ses snart
Igår var jag på kalas det var roligt
och på spårtlåvet tog jag simborjarmerket
Kramar Moa


Jag tror att jag tycker om dig, din lilla skitunge.

Svammel på riktigt låg nivå

Jag kan inte tänka klart. Det är som att någonting snurrar runt, runt inne i mitt huvud. Som en karusell ungefär. Ena stunden känns det som att jag skulle orka springa flera mil medan jag i nästa knappast orkar uppför trappan. Trots att jag är 99% säker på att jag inte kan ta mig till skolan imorgon har jag suttit och skrivit på en engelskauppgift nästan hela kvällen. Det är meningen att vi ska prata om en bok vi har läst. För det första var det ingen bok och för det andra har jag inte läst den. Det var snarare en novell på sisådär 50 sidor med löjligt enkel engelska. Men så gör vi som inte orkar. Notting hill har trots allt varit min favoritfilm en gång i tiden. Kanske just för att den är så lättsmält och enkel att hänga med i. Som gjord för oss som inte orkar.

Nej, riktigt så illa är det faktiskt inte. Enligt mig är den ändå ganska bra för att vara en romantisk komedi. Den har en hel del trevliga inslag (och då syftar jag inte bara på Hugh Grant). Eller kanske beror det hela på att jag fullkomligt älskat att besöka Notting Hill de få gånger jag varit i London. Otroligt fint område som även fast det ligger så nära innerstan är så väldigt lugnt. Där vill man bo. Och varför jag halkar in på en sådan ointressant sak som en engelskauppgift när jag egentligen borde göra något vettigt förblir en gåta. Det är trots allt så det brukar bli när O2 ska till att spekulera. Ointressant och oviktigt.

Jag har abstines på flera plan. För det första har jag inte träffat min kära på snart ett dygn. Jag har därmed inte pratat med någon vettig människa sedan dess, bara familjen inklusive mormor. Katastrof! Jag vill inget hellre än att slå en signal till F, men orkar inte ta mig till telefonen. Det är sant! Jag fruktar dessutom att jag enbart skulle vara osocial och trög eftersom min hals är totalkörd och låter ungefär som en gammal rökares. Detta toppat med en stark längtan till att gå ut i friska luften har gjort denna dag riktigt ovärd. Ointressant, oviktig och inte minst; ovärd.

So far away

Here I am again in this mean old town
And you're so far away from me
And where are you when the sun goes down
You're so far away from me

So far away from me
So far I just can't see
So far away from me
You're so far away from me

Söndagens spekulationer

När allting såg så väldigt bra ut, till och med nästan för bra för att vara sant, började jag ana oråd. Det har varit en mycket bra vecka med ett flertal trevliga inslag. Torsdagen som till en början såg ut att gå rakt åt skogen resulterade i en riktigt hajp kväll. Ni som var närvarande förstår nog vad jag menar med "drag"! Kvällen därpå blev även den mycket trevlig, dock en aning lugnare. Något som kanske behövdes efter en ganska hård afton. Sedan kom lördagen och den spenderades på väster. Bättre än så kan det nog knappast bli.

Men precis som jag skrev ovan kunde jag ana att något inte stod rätt till. Det började med en sliten röst. No está cien por cien, helt enkelt. En sen hemkomst fick mig att tro att det hela berodde på trötthet, men när saker och ting absolut inte får hända har dessa en tendens att göra det. Jag mår dåligt. Om sanningen ska fram är det sällan jag mår så här dåligt. Med ett tungt huvud och diverse krämpor är det svårt att känna sig på topp. Detta innebär panik eftersom jag verkligen med betoning på verkligen borde komma igång med träningen innan jag tappar allt jag en gång lyckats bygga upp. Livet är hårt, i det här fallet stenhårt. Men jag gör mitt bästa för att hålla god min och blicka framåt mot kämpandet i spåret och den fruktansvärda känslan av att ha hamnat på botten. Dels beror också paniken på att den kommande veckan blir ganska tajt vad det gäller skolarbete. Ett flertal uppgifter samt ett, som min käre NK-lärare uttrycker det, "bamseprov" är att invänta. Jag fortsätter att hålla god min och hoppas på att allt kommer att lösa sig ändå. Istället för att göra något vettigt är jag i full gång att  försöka bränna ut U2's Vertigo live from Chicago. Om det kommer att gå vägen är mycket tveksamt. Programmet tycks inte stödja filformatet (tror jag). Så risken att det blir till att räkna valenselektoner och laddningar kanske inte är så liten ändå.

RSS 2.0