hello darkness my old friend

det finns inte mycket till ljus i tillvaron just nu. om bara inte allt var så dåligt så skulle det faktiskt kunna vara riktigt bra.

Lördag klockan tio

Igår blev en ganska sjuk kväll. Dimman låg tät och stämningen var på topp. En bra kväll med mycket känslor, precis som det ska vara!  Du vet vem du är och att jag menade vartenda ord ♥

Jag har skrivit en del på lovet. För första gången i mitt liv kan jag nästan påstå att jag är lite nöjd. Fast skrämmande nog är det första gången jag har skrivit helt från ingenstans utan att mena ett enda ord. Så jag kommer naturligtvis inte våga visa det för någon. Och inte bådar det vidare gott inför framtiden. Att skriva utan känsla.


Ovanför taket finns en himmel

du sa att du brukade titta på hustak
och först trodde jag att du inte var riktigt klok
att saker blir som man väljer att se dem
och att världen kan vara vacker ur lite
andra ögon
jag blundade för att slippa ha fel

för inte hade jag behövt öppna mina ögon
för att lägga märke till dig
inte sökte jag efter lycka
då den sprungit på mig i hasten
inte formades mina händer efter dina
när de varit gjutna efter varandra i evighet
och när jag räknar din puls och tiden saktar in
upphör inget mer än
bara ögonblicket

vi skrattade och lekte med varandras vantar
fångade snö som föll från balkongen
kramade bollar av glädjerus som vi kastade mot varandra
jag var fullständig fri och redo att
älskas
du var mina tankar
präglade varenda dröm
fanns där för att lyssna och jag ville veta
allt om dig
gav betydelse åt alla morgnar och
satte färg på alla mörker
målade upp en föreställning om
känslor jag aldrig trodde fanns
du var namnet på alla sånger
som spelades på radion
och jag lärde mig varenda en som verkade
handla om oss
när jag var färgen på din pensel var du
ordens all betydelse
och;

när jag blickar upp mot himlen
ser jag solen stråla mot taken
och sen du lärde mig se dem
fick husen en helt annan färg

Delete

Om ni bara visste hur ofta jag tänker att jag borde radera den här bloggen. Hur ofta jag loggar in för att sedan, en minut senare, logga ut igen. Att varje försök till en uppdatering slutar med att jag får mitt liv att framstå som mer miserabelt  än vad det faktiskt är. Det är någonting med mig och ord. Och det är otäckt hur jag tror jag leker med dem när det i själva verket är dem som leker med mig.

Allt det där som är så allvarligt. Allt det där som är så viktigt och så nödvändigt. Allt det där avgörande. Det man måste. För annars...Ja, vad händer annars? Troligen inte speciellt mycket. Men jag har aldrig vågat riskera det.

Fettttt

Det är söndag och det är lite ångest. Men helgen har varit bra med både festligheter och mys på väster. Nu är jag hemkommen och snöstormen utanför fönstret hindrar mig från att våga gå ut. Med olivolja i håret (ja jag vet att det säkert aldrig kommer gå att tvätta ur och att jag kommer få gå runt med fett hår imorgon) försöker jag göra klart egelskan samtidigt som jag nästan får dåligt samvete över att jag prioriterar den framför alla andra tusentals saker som måste göras. Död åt söndagar.

Söndagsspekulationer

Det är söndag det är kväll och det är lite ångest. Helgen gick från ganska dålig till väldigt bra och bara en sådan sak gör åtminstone mig väldigt inte sugen (motvillig? o-sugen? ovillig?) till att inleda en ny vecka. För att vara helt ärlig känns det hopplöst. Lika hopplöst som Azerbajdzjan. För där snackar vi hopplöshet på mer än ett sätt. Inte nog med att landet är en katastrof i sig, jag är i full gång med att skriva en katastofal och mycket dålig förklaring till vad som gjort denna katastrof så katastrofal som den är idag. Kort och gott är det mesta katastrof. Och hopplöst.

RSS 2.0