Plötsligt händer det?

Jag hade inte speciellt mycket för mig. Därför traskade jag iväg för att köpa mig lycka i form av en trisslott. Inte helt oväntat vann jag ingenting. Det enda jag lärde mig av detta är att ordspråket "det är inte lönt, sa den som försökte" stämmer alltför väl i de flesta sammanhang.

Tjugotvå och tio

Jag känner mig ensam ikväll. Kanske just för att jag är ganska ensam. Jag har inte känt mig ensam på några dagar och kanske är det just därför uppdateringen har varit dålig. Med andra ord bloggar jag oftast när allt känns ovärt. Kanske borde jag promenera istället, vädret är fantastiskt.

Jag är så sjukligt pepp på en systemkamera.


Tänd eld på dina tankar


Tisdag

Fint väder. Fin dag. Fint datum. Jag ser fram emot en fin kväll.


Söndag



Söndagar är till för att sy.

Sol, vind och vatten


Solsken

Efter många kvällar på bortaplan kan jag med en viss förvåning medge att jag ser fram emot en hemmakväll. Det är inte ofta, men när det väl händer brukar det kännas väldigt skönt. Mamma är glad för att hon har semester och jag är glad för att hon är glad. Dessutom verkar hon vara glad att se mig så därför är jag glad att jag inte har några planer för kvällen. För vissa kanske dimman ligger tät, själv nöjer jag mig med en annan sorts dimma - ut och springa i åskvärme-dimma. Nu kommer det att sitta extra fint med lite god mat.

Det har varit en fantastisk vecka. Jag kommer att se tillbaka på den här tiden med ett leende på mina läppar. Trots att kvällen ser ut att bli lugn och skön så kan jag inte låta bli att sakna min kära. Utan honom är det något som fattas. Jag skulle utan problem kunna tillägna denna person flera sidor här i bloggen, men väljer att fatta mig kort. Du är min sol.

Gråskala

Idag solade jag på en klippa. Utsikten var underbar och solen brände på. Samma dag är jag hemma i en grå stad. En grå plats i en grå värld. Allt är jättegrått.


Packat och klart?

Jag är dålig på att packa. Extremt jättedålig för att vara exakt. Därför var jag övertygad om att kvällen skulle sluta i katastrof. Bara en handduk tar upp onödigt mycket plats och ska man dessutom ha två, en liten och en stor, är plötsligt halva väskan uppfylld. Mamma påstår att man måste begränsa sig. Jag hatar att begränsa mig.

Men tro det eller ej, jag har nästan lyckats pressa ner allting i en inte alltför stor resväska. Detta utan att behöva göra speciellt mycket nedskärningar. Efter mycket om och men följer även plattången i N's packning. Vi kom fram till att den egentligen inte tar mycket mer plats än ett paraply. Så paraplyet åker. Eller just ja...det kan ju bli regn.

Elva och femtiotre

Elin sliter sig från datorn och går för att skicka de två sms:en. Det första hon möts av är en blinkande telefon och ett litet brev i det vänstra hörnet av skärmen.

Hej baksmälla


Elva och trettionio

Lördagen var mycket värd. Jag och min mor fick en lyckad vistelse i huvudstaden. Fint väder med strålande sol samt det enorma utbudet kan inte sluta i så mycket annat än succé. Men naturligtvis innebär det enorma utbudet även en smula depression för den med skral kassa. Om jag hade haft pengar hade jag troligtvis bränt dem redan på H&M Trend. Men jag skall icke klaga, ty några plagg råkade på något vis hamna i mina påsar trots allt.

Snart ska jag skicka två "ring mig så fort du vaknat!" sms. Detta talar om två saker: Jag är vaken, duschad och klar en söndagmorgon medan två av mina närmsta troligtvis ligger och sover efter en hård afton. Behöver jag nämna att min lördagskväll spenderades på hemmaplan och kan sammafattas med "förbjudna kolhydrater"?. För det andra talar det även om att någonting är på gång, i det här fallet något stort. Snart bär det av mot kusten, något som kräver en biljettbokning snarast. Jag är sjukt pepp!

Ute blåser vindarna men gardinen den står still

Sol. Jag älskar sol! Dagen har spenderats vid bryggan med trevligt sällskap. Båda var vi överens om att förändringarnas vind blåser just nu. Är det bara mitt liv som står stilla?

Jag är riktigt pepp på veckoslutet.

Måndag 2

Det är nästan så att jag ångrar att jag steg upp ur sängen idag.

Det är över nu

Söndag kväll. Dagen har enbart kretsat kring gråa saker. Jag är trött, sur och uttråkad. Än en gång sitter jag ensam i mörkret och skriver mindre intressanta inlägg som jag sedan publicerar. Totlat meningslöst- precis som allting annat just nu.

Årets sommarjobb har precis blivit historia. Aldrig mer behöver jag gå dit igen. Det är alltså möjligt att gräva ner sig i en grop, täppa igen och stanna där tills sommaren är slut. Inga måsten, ingenting.  Med tretusen kronor i bagaget är jag  tretusen gånger lyckligare, för att inte säga femtusen gånger tröttare. Ska jag vara helt ärlig är jag dessutom tiotusen gånger tröttare på arbete (livet) och hundratjugotusen gånger surare. Detta vill jag påstå beror på sjuka arbetstider samt uttråkning som kan liknas vid tortyr. Fast egentligen är det nog djupare än så. Ingenting har varit sig likt den senaste veckan och de dagar som passerat. Aldrig kunde jag tro att jag kunde sakna en person så mycket som jag saknar dig. Men precis som allting annat så har även detta en ände, lyckligtvis. Jag lever för onsdag.

Så låt oss nu ta om allting från början i en något positivare klang. Jag är ledig och tretusen kronor rikare. Snart kommer min kära hem och det ska bli underbart att få se honom igen. Så fort vädret tillåter bär det iväg mot okänd ort på obestämd tid med kärt sällskap. Snart kommer det förhoppningsvis gå att sola igen och kanske till och med ta ett bad. Hela juli finns framför oss och än är det inte försent att göra alla de där sakerna man drömt om hela året. Jag är frisk och detsamma gäller mina vänner och min familj. Med andra ord ska jag inte klaga.


Vilken jävlig dag

Jag är nog inte skapt för att arbeta. Frågan är då 'vad är jag skapt för?' Att söka svaret på denna fråga får bli mitt livsuppdrag. Jag har trots detta åstadkommit en hel del under de tolv timmar jag har varit i tjänst, eller ja.. på plats.

* Öst samt mätt upp 900 g hundgodis och förpackat detta i påsar
* Dragit en vagn två sträckor
* Förälskat mig i en marinblå kavaj med guldknappar (som vanligt..)
* Köpt Ipren åt en medarbetare
* Ramlat på cykel
* Bemannat en hoppborg
* Påpekat att barnen borde ta det lugnt i borgen (trots att hoppning sker på egen risk)
* Styrt upp godisregn minst 4 gånger
* Solat
* Fällt upp, flyttat och släpat med stolar och bord
* Ställt upp ett staket (förjävligt)
* Plockat skräp
* Spanat efter illegala kaffeförsäljare
* Fått småkryp i håret
* Tappat cykelkedjan
* Skjusat F på cykel
* Blivit stoppad av en blå-vit bil och nästan 600 kr fattigare

Jag är sjukt pepp inför morgondagen.


RSS 2.0