Och så blev det söndag...

Kallt. Varmt. Kallt. Varmt. Kallt igen. På med tröjan. Av med tröjan. På med en annan tröja. Det är ungefär så min dag sett ut. Jag kände mig lite halvdålig redan igår men hade hoppats på en bättring. Så blev dock inte fallet och det har snarare gått åt det sämre hållet. Jag kan inte förstå hur det är möjligt och vägrar acceptera att insjukna igen.

Så vad gör man i dessa tider? Jag har ändå försökt att göra lite nytta genom att rensa bort ett ton med kläder som förhoppningsvis kan gå till försäljning. Dessutom var mormor på besök med ett par skor i bagaget som kan komma till använding nästa helg. Jag vill tro att dessa kan passa. Kvällens sysselsättning blir att lägga upp en klänning några centimeter (läs decimeter). Mamma röstar för det förstnämnda, så det blir till att förhandla. Så för att sammanfatta det hela har det mesta av dagen kretsat kring kläder.

------------------------------------------------------------

Jag är så arg. Så fruktansvärt arg. Det må vara en obetydlig sak, men just nu känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst. Skära halsen av någon till exempel.

Hade planerat att vara duktig ikväll. Det kommer inte att hända.

Åh nej...

Och sedan ramlar de där uppgifterna jag bara inte klarar av in. Och allt blir så väldigt dåligt igen.

Lyssna inte på mig

Man skulle nog kunna kalla det beslutsångest. När man innerst inne vet vad man vill fast inte vågar erkänna det för sig själv. För tänk om det inte blir som man vill? Om allt skulle gå åt skogen. Vilket beslut som än fattas innebär förändring. En omställning. För- och nackdelar. Den som vägrar en förändring går miste om det som skulle kunna bli bra. Den som rent av tar tag i problemet och gör en förändring riskerar att gå miste om något ännu större. Kanske blir allt värre. Eller bättre. Ingen vet.

En drömmares illusion

Vi steg in i en drömvärld
landade mitt i livet
Verkligheten är sann
kall
och meningslös
Bakom våra ögon släcks det ljus som en gång visat vägen
Dimman tätnar

/ Kleson

Snälla ta mig tillbaka till livet vi levde igen


Bye bye happiness

Tomhet. En mycket underlig känsla. Och det är ungefär så jag känner.


---

Jag är inte alls glad.

Jag bekänner

Som sann pessimist börjar jag tidigt att räkna ner sommarens sista dagar. Jag märker direkt när brännan tunnar ut och att solen inte alls skiner lika strakt som tidigare. Men det är först nu jag börjar förstå vad detta egentligen kommer att innebära. Det är då ångesten smyger sig på.

Sommaren har varit fantastisk. Utan tvekan den bästa i mitt liv. Jag är livrädd för den kommande tiden. Inte bara för att skolan kommer att bli riktigt tung, utan främst för mörkret, regnet och kylan. Jag klarar verkligen inte av det och skulle helst av allt gräva en grop för att hoppa ner i och täppa igen. Där skulle jag stanna tills höst och vinter passerat. Ovetande om hur grå världen faktiskt är. Det är en obeskrivlig känsla och jag vet ärligt talat inte hur det kommer att gå.


...

...och dimman låg tät. Trevligt sällskap på trevlig plats och ett riktigt pepp resulterade som väntat i en mycket bra kväll. Mindre bra blev dock denna dag. Halsont och diverse krämpor i en mycket ovärd kombination. Men vad gör man inte för att fira den sista tiden i frihet?

Det var en gång en fluga


Fredagskväll hej

Det är svårt att tro, men dagen har till stor del spenderats i skogen bland lingon och blåa bär. Som rutinerad bärplockare skarpade jag ihop två fulla hinkar varav en var röd. De röda gick mycket snabbare att plocka kunde jag konstatera. Sedan bar det av till nästa skog, denna gången med Pentax i hand. Men i brist på intressanta motiv blev det ingen lyckad vistelse utan istället bar det iväg till den tredje skogen, fast den här gången med löparskor på fötterna. Jag har med andra ord inte haft någon toppendag.


---


Sista onsdagen

Det första jag möttes av i morse var regn. Sedan har det växlat från jättedåligt väder till riktig sommarvärme. Jag är fortfarande lite kluven till om jag ska ta mig ut eller ej med tanke på risken för regn, men vet att jag borde passa på nu medan solen ändå finns där. Snart är det höst, något som slog mig extra mycket idag då jag satte min fot i skolan för första gången på ett par veckor. En inte alltför kul känsla. En inte alltför kul miljö. Jag snodde åt mig ett inte alltför stort skåp på ett inte alltför glamouröst ställe. Enligt våra uträkningar gjorde vi ändå det bästa möjliga draget när vi tog skåp i underjorden. Om detta stämmer återstår dock att se. Vi slipper i alla fall att gå i trappor.

Dagens bästa var mötet med klasskamraterna som jag inte har sett på hela sommaren. Sorgligt, men tyvärr sant. Vi får se till att ta igen detta det kommande året! Jag vill dessutom tro att jag har hittat det rätta schemat och kan (som sann pessimist) erkänna att det ser ganska bra ut . Eller också är det bara jag som ser det jag vill se.

Jag avslutar dagsrapporten med att avslöja att jag ser ett regnmoln.

Jag bara älskar min nya leksak


Och vi vet, alla vet, allt tar slut.

Ett mycket bra lov är på väg att lida mot sitt slut. En vecka återstår, sedan stundar domedagen.


Kaffe och kanelbulle - 20 kr.


Ingenting

Händelselöst och värdelöst. Det är så de senaste dagarna sett ut. När det inte händer mycket mer än att regnet faller blir jag rastlös. Riktigt rastlös, som vanligt. Jag önskar att jag klarade av att ha tråkigt.

Men förändringarnas vind väntas blåsa redan imorgon då jag och min kära reser till huvudstaden. Det ska bli skönt att komma ifrån allt det gråa för ett tag. Med min nya vän Pentax i bagaget är jag redo att möta världen.


RSS 2.0