Nu kör vi, muskelknuttarna!

Imorgon väntar en hård dag. Inte minst med tanke på att det fruktade matteprovet äger rum. Nu finns det inga utvägar och jag kommer med stor sannorlikhet att misslyckas. Bortsett från detta kommer min dag spenderas på skolans område från klockan 8 på morgonen fram till efter midnatt. Det är nämligen imorgon den traditionella "nattinnebandyn" går av stapeln. Detta kommer på många sätt bli riktigt kul, men även krävande eftersom jag inte har möjlighet att ta mig hem tiden emellan det att skolan slutat och första matchen. Dessutom ska lag Muskelknuttarna självklart satsa på bästa möjliga uppladdning genom att äta en näringrik måltid samt bygga upp stämningen hemma hos M. Där blir det säkerligen kaos då ett tiotal muskelknuttar ska samsas om spegeln och den illrosa ögonskuggan, men med vår förmåga lär även detta bli en succé. Outfiten för iår är inte värre än att jag vägrar ta bussen hem efteråt. Faktum är att  det inte ens går några bussar, så det löser sig ändå.  Vad gör man inte för laget? Vi är klockrena och det räcker. Om vi sedan kan spela är en helt annan femma...


La vida es dura

Jag vet att jag vid ett tidigare tillfälle har låtit spanskan ta plats på min exklusiva hajplista. Vad det gäller denna lista är det bara högst utvalda saker som har chans att ens få en låg placering. Visst gillar vi fortfarande de klockrena och aningen interna uttrycken "Oiga, por favor!" och för att inte tala om den välkända "padre plastico". Dessutom är denna lektion ganska slapp och för det mesta rolig med H's förtjänst. Idag är dock ett undantag, jag fullkomligt avskyr spanska för tillfället! Anledningen till denna tragedi är att jag på en kväll ska hinna lära mig att uttala ett flertal ord som jag aldrig ens har hört. Hur detta ska gå till finner jag obegripligt såvida jag inte frågar en spanjor eller något i den stilen.

Hur som helst så kommer jag att stå i klassrummet imorgon mitt framför min spanskagrupp. Med darrande röst inleder jag med att på något vis tala om att det är landet Ecuador jag letat fakta om. Detta kommer med stor sannorlikhet bli på svenska då jag inte behärskar något annat. I ynka en termin har jag försökt bekanta mig med språket i fråga och tycker att jag har lyckats ganska bra trots allt. Jag skulle till exempel kunna beställa både vanilj och chokladglass samt svart kaffe och kaffe med mjölk. Jordgubbsglass kan också gå bra, men stämmer dock inte in på vad vi lärt oss av boken. Där fick man istället lära sig att fråga om caféet kan erbjuda den smaken. No hay de fresa?

Ointresserad, okoncentrerad och omotiverad

Det är otäckt så saker och ting har blivit. Höstterminen bestod till stor del av hårt pluggande från det jag kom hem till sena kvällen. Det fanns i stort sett ingen tid över till någonting annat vilket var ett helvete för det mesta. Uppsatserna tog död på mig, och för att inte tala om allt som skulle göras runtomkring dessa. Man levde i någon sorts värld där fritid inte existerade. Det var den gråaste värld jag någonsin satt min fot i och tanken på att fortsätta leva i den kändes fruktansvärd. Jullovet kom som en räddning, men varade inte speciellt länge. Det var dock en bra tid som fick mig på andra tankar och nu i efterhand har jag förstått att den innebar mer än så. Jag gör ingenting längre. Det är som att jag har hamnat i någon slags obalans där jag varken orkar eller vill bry mig om allt som har med skolarbete att göra. Lektionerna sitter jag för det mesta av och skulle aldrig kunna tänka mig att göra mer än just det nödvändigaste. Kanske beror detta på ren lathet, men jag skulle snarare påstå att det är mitt ointresse för det jag gör som börjar visa sig alltmer.

Samvetet finns där. Jag vet att jag inte kan fortsätta i samma stil som jag gjort de senaste veckorna. Frågan är om jag är beredd att ändra mig speciellt mycket. Jag är trots allt inte speciellt ambitiös och har aldrig känt intresse av att göra mer än nödvändigt. Man skulle nog kunna säga att jag helst försöker smita undan med så mycket som möjligt med filosofin "om jag hoppar över det nu så har det runnit ut i sanden till nästa gång". Detta fungerar i vissa fall och andra inte. Jag försöker ändå att ta vara på alla tillfällen som bjuds för att komma lindrigt undan. Sedan handlar det såklart om prioritering och det händer ofta att jag prioriterar roliga saker före tråkiga måste jag erkänna. Hur som helst börjar jag nu bli rädd för att saker och ting kommer att gå utför om ingen förändring sker. Att plötsligt bli superintresserad av det skolarbete jag har är omöjligt, för det kommer jag aldrig kunna bli. Men man kan ju åtminstone tycka att jag borde ta mig i kragen och försöka koncentrera mig på det som ska göras och inte på allt annat förutom just detta.

Utan er alla trevliga människor vet jag inte vad jag tagit mig till. Om det är någonting som gör att jag orkar ta mig upp på morgonen och entra den blå sketbussen så är det ni. Utan er vore allt så mycket sämre. Vi har trots allt ganska kul för det mesta, förutom när det är tråkigt förstås...


I want my MTV

Nattbloggande är trevligt nästan jämt. Jag känner mig som en boss där jag sitter i datastolen som bara har några veckor på nacken. Jag ser mörkret falla och natten slå sig till ro bakom knuten. Stjärnorna finns någonstans där uppe, men tycks vara gömda bakom molnen just ikväll. Grannen har fortfarande tända lampor, men om vilken sekund som helst slocknar även dessa och jag blir ensam vaken på gatan där jag bor. Pappa stängde precis av tv:n och begav sig en trappa upp för att sova. Kvar sitter jag och tänker på mitt liv som människa. Funderar på om jag överhuvudtaget kommer att orka upp imorgon för att inleda en ny vecka. En vecka som i stort sett kommer att se ut precis som den förra. Samtidigt vet jag med mig att om inget drastiskt händer under de närmsta timmarna är det precis vad jag kommer att göra. Och det mesta kommer att se exakt ut som förra gången jag gick efter detta mönster.

Den kommande veckan ser åtminstone ut att bli riktigt bra. Detta på grund av flera olika anledningar. Jag ser fram emot möten med ett flertal högt uppsatta samt innebandyturneringen som äger rum på torsdag.  För er som av en ren händelse råkar vara involverade i något så sjukt som "Muskelknuttarna" kan jag meddela att jag härmed inhandlat rosa tights och uppmanar er att göra detsamma. Jag hoppas att det var dessa som E pratade om. 29 kr på H&M, right? Om jag får tillåtelse tänker jag publicera resultatet av detta vid ett senare tillfälle. Nu är det sova som gäller. Samvetet är inte helt hundra med tanke på vad lite jag lyckats uträtta under dagens gång, så hur detta kommer att gå återstår att se. Med Dires klassiker "Money for nothing" ekandes ur högtalarna avslutar jag denna kväll med en Jerry Springer-inspirerad "final thought". Självfallet citerar jag mig själv.

"Den som kommit till kröken skall svängen taga." 

Problematik

Låt oss leka med tanken att matematik inte existerade. Ett plus ett hade inte nödvändigtvis varit två. Ett schema hade kunnat stryka en eller i värsta fall två lektioner från schemat varje vecka. Man hade heller inte behövt komma ihåg onödiga ord som multiplicera, subtrahera, dividera och addera. Ingen hade behövt blivit kallad trög genom hela sin skoltid enbart för sina svårigheter med att lägga ihop onödiga tal för att få fram ett likaså ointressant svar. För ärligt talat; vem har egentligen nytta av matematik på högre nivå än vad som är nödvändigt till vardags?

En sak står åtminstone säker och det är att mitt liv hade varit bättre utan matematik. Min avsky mot denna uppfinning från helvetet är alltför stor för att kunna beskrivas i ord. Det bästa vore kanske att avsluta hatandet redan nu eftersom jag tror att de flesta där ute förstår mig ändå. Att avsky ett skolämne är ingen bra idé och definitivt inget jag rekommenderar. Speciellt inte då jag råkar vara bunden till detta i minst två år till. Som stolt sammare tvingas jag läsa både A och B-kursen. Den som vill undvika känslan av misslyckande bör även välja till C-kursen för att ens ha chans att slå sig fram i den hårda  konkurrensen som väntar senare i livet. Jag har aldrig varit speciellt smart och kommer heller aldrig att bli det. Min hjärna är inte skapt för att lösa miltals långa ekvationer  innehållande X,Y och hela helvetet. Kanske kan det låta korkat (vilket inte alls är omöjligt eftersom jag inte är något geni) men jag saknar inte dessa kunskaper såvida jag inte behöver dem för att få ett betyg. Hade det inte varit för tvånget att läsa detta ämne hade jag lagt det på hyllan redan på högstadiet. Hur som helst är jag nu tvingad att visa mina matematiska färdigheter genom att aktivt resonera kring olika problemlösningar. Och hör här gott folk: Jag har visat att jag behärskar de grundläggande uppgifterna samt delvis de sammansatta. Hur värt låter inte det på en skala? All framgång i livet grundar sig säkerligen på högstadiemattens resultat.

Jag har prov på torsdag. Det kommer att gå åt skogen och jag kan inte bry mig mindre, tyvärr. Jag förblir ett dumhuvud med allergi mot Pythagoras sats.


Coffee, tea and sympathy.

Hallonte är gott, men svart vinbär är nog strået vassare. Helst skulle jag  föredra en rykande kopp kanelte eller African Rooibos, som jag föll för lite extra härom dagen. Men i dessa tider tager man det man haver, vilket i det här fallet fick bli Liptons hallonte. Det duger i svält kan jag meddela.

Fredagskvällen blev riktigt trevlig och framförallt lugn. Berra fick stå för maten och Mark för underhållningen. För er där ute som liksom jag uppskattar högklassig musik kan jag rekommendera Dire Straits's "On every night". Fint urval av låtar samt en högklassig konsert kan bara reultera i en sak - succé. Dagen därpå bar det iväg till stora staden för ovanlighetens skull. Detta innebar lyckade inköp men även tänkta inköp som aldrig blev av. Hur svårt ska det behöva vara att slänga fram en Clinique-mascara i modell "Long pretty lashes" som är svart? Tydligen så är det svårt. Jag besökte Kicks multiplicerat med 2 adderat med Åhlens - helt utan resultat. Svart-brun färg lockade mig inte och jag begav mig hemåt utan mascara och ser härmed fram emot ögonfranspanik enda fram till onsdag, då kvinnan i butiken påstod att denna modell skulle anlända. Ja, livet är hårt, men det sa jag redan i fjol...

Nu ringer jag. Jag bara måste få höra din röst.


Ett ovanligt positivt inlägg

Fredag, helg - underbart! Vissa stunder kan livet kännas overkligt (otäckt?) bra. Ibland kan jag komma på mig själv med att le helt utan anledning, trots huvudvärk och halsont samt en mindre rolig dag på axlarna. Finns det något som slår känslan av att kunna bortse från all den skit man utsätts för och enbart fokusera på det som är bra? När detta sker omedvetet och utan ansträngning har åtminstone jag nått en nivå som är ganska sällsynt för att vara Elin. Må-bra-känslan har infunnit sig och jag hoppas att den har kommit för att stanna. Just nu vill jag bara fortsätta le i all framtid.

Kvällen kommer att spenderas hemma hos F. Det blir troligen en lugn afton med god mat och en hel del prat om all mellan himmel och jord. Det var alltför länge sedan vi har kunnat umgås helt ensamma och om det är någonting på denna jord jag skattar högt så är det just detta. Till råga på allt har Dire Straits-DVD:n jag beställde tidigare anlänt, vilket kommer att göra det hela ännu trevligare. Det blir en fin uppladdning inför den kommade konserten i april. Precis som jag sagt tidigare idag: jag önskar att jag kunde stanna klockan.

För det vill jag verkligen just precis nu.

Ännu en dag

Onsdag är en dag mitt i veckan. När man väl nått denna är det tillåtet att börja blicka framåt och kanske till och med slänga in ett "vad händer i helgen?". Förhoppningsvis kan man börja känna sig lite nöjd över att man överlevt måndag och tisdag, som i mina ögon är två värdelösa dagar såvida inget alldeles extra råkar inträffa under just dessa. På mitt schema är onsdag en bra dag, för att inte tala om idag då jag lyckades få 2 av 3 lektioner inställda. Detta var självklart inte bara positivt med tanke på att jag lurades att åka långa vägar för att få reda på att läraren inte skulle komma och därefter bli tvingad att sitta av hela förmiddagen i biblioteket tillsammans med ett mindre lyckat sällskap. Den människans förmåga att prata om allt mellan himmel och jord samt min usla motivation till att arbeta gjorde dagen extremt ineffektiv. Sorgligt med tanke på att jag verkligen hade kunnat få saker och ting uträttade idag.Väl hemma råkade jag somna. Det var inte alls bra och framför allt inte värt med tanke på hur trött jag blev efteråt. Tanken på att ut och springa i kylan efter något sådant känns inte speciellt lockande, men det hör inte hit. Nu gäller det all hålla i och då finns det bara en sak att göra: genomföra det. Så om sisådär en timme eller två åker skorna på.

Någon mer än jag som är besviken på Tv400's skandalösa idé om att byta sändningstid på Jerry Springer, samt att dessutom halvera det hela från att först visa dubbelavsnitt till att bara visa ynka 1? Nej, jag tänkte väl det...


....

image5

Han är så vacker. Ögon har sällan skådat sådan godhet.

Måndag hela veckan lång

Det har varit en hård dag trots att jag inte fått ett endaste dugg uträttat. Måndagarna tar kål på mig då förmiddagen består av dödens lektioner ihoptryckt i ett. Historia, Samhällskunskap och Matte. Det sistnämnda svider hårdast och det är bara att konstatera: jag kan inte räkna. För övrigt har det varit en helt vanlig dag förutom att höjdpunkten blev lite extra trevlig just denna måndag. H förstår säkert varför. Jag entrade hemmet realtivt tidigt, detta eftersom engelskalektionen blev inställd. Det kunde inte kännas mycket bättre än så vilket ledde till att jag kom hem glad i hågen och kände mig riktigt motiverad till ännu ett skönt träningspass. Nu får ni inte tycka att jag låter sådär äckligt nöjd över mig själv och mitt liv, faktum är att träningen har känts skit nu ett tag och därför är jag så glad att jag äntligen har kommit igång på riktigt igen.

Som sann outsider kunde jag inte låta bli att glo på programmet under samma titel. Temat för dagen var olika sorters missbruk. För er som inte heller hade någonting särskilt för er klockan 8 och bara råkade fastna vid tv:n och kanal5 vet säkert vad jag menar och måste liksom jag ha reagerat på kvinnan som var besatt av dataspelet World of Warcraft. Hela hennes liv gick ut på att spela och för att hålla sig på topp så drack hon (håll i er gott folk!) sirap. Hur sjukt är inte det på en skala? Hon hade dessutom mött sin nuvarande pojkvän genom spelandet och vad helt seriös då hon förklarade att hon tidigare valt spelet framför män och att ett förhållande utan spel inte skulle fungera. Det som var mest komiskt måste ändå ha varit då killen i fråga kom och hälsade på hemma hos henne. Vad gjorde dem om inte satt och spelade vid varsin dator med ryggarna vända mot varandra?

Snart ska jag sova, ty det behövs. Trötthet är det värsta som finns och har en tendens att förstöra en hel dag. Tur är väl att jag imorgon för andra gången i mitt liv kan åka med 7.40-bussen. Det känns bra eftersom jag tjänar sisådär 40 minuter och kan ställa klockan på 6. Denna sovmorgon toppas med spanska, något som numera känns riktigt roligt bara för att H är där. Oiga!

Söndag igen

Det finns ett tillstånd då jag verkligen kan känna att jag mår riktigt bra. Mitt ultimata "må-bra-tillstånd" infinner sig ungefär en halvtimme efter ett rejält träningspass. Just precis då man kommit ut ur duschen för att sedan slå sig ned och koppla av med en kopp te. Inte enbart för att te är en högt uppsatt dryck, utan också för att känslan i kroppen är oslagbar. Trots att musklerna är svaga så känner man sig så stark att man utan problem skulle kunna dra rundan igen och 50 armhävningar därefter. Detta om något kallar jag själsligt genidrag.

Släktträff idag igen. Att påstå att jag hade sett fram emot det skulle vara att ljuga, inte minst med tanke på att jag hellre hade spenderat min dag på annat sätt. Det blev trots allt inte värre än att jag utan problem lyckades hålla en oväntat trevlig konversation med min jämnåriga kusin. Det var länge sedan jag träffade henne så det var enbart roligt. Min dansanta fader fick chans att visa upp sina talanger då det var meningen att hans skulle lära H med sällskap att dansa brudvalsen. Jag beundrar den mannen, trots att jag ärvde hans näsa och dåliga hårkvalitet.

Söndagkväll innebär för det mesta panik inför morgondagen och alla dess borde-ha-gjort-under-helgen saker. Detta är inget undantag då en engelskaredovisning är på god väg att gå rakt åt det håll jag var förberedd på redan från början - åt skogen. Men jag citerar mig och F genom att låta er ta del av det talesätt som vi använder då livet känns surt: "Så länge vi sitter på samma buss kan det bara gå åt ett håll. Om det sedan blir åt skogen eller åt helvete är en annan femma".

Konsten att slösa tid

Pappas tjat och hemmagjorda teorier om amalgamförgiftning tar död på mig. Likaså blåsten utanför mitt fönster och de små regndropparna som slår mot glaset. Lugnet är outhärdligt och jag blir rastlös alltför tidigt även idag.

Med kaffet inom räckhåll och framför en skärm som visar blogg.se får denna dag en ganska trevlig uppladdning. Ska sanningen fram så hade jag inget bättre för mig, vilket är den enkla orsaken till att jag hamnade här. Men självklart finns det en anledning till att jag har blogg och i det här fallet är denna att jag faktiskt tycker om att skriva. Resultatet går att diskuteras, men ingen är tvingad till att läsa. Så den som sitter och läser detta och tänker precis som jag; att jag mest publicerar pinsamt dåliga och meningslösa inlägg som ingen egentligen bryr sig om innehållet i, kan jag bara skratta åt. Vem är det egentligen som slösar tid?

Texten ovan är ej riktad till någon speciell, även om det kanske kan låta så. Vad jag försöker säga är att jag vet att jag inte skriver vidare intressanta saker. Men ärligt talat, hur är detta möjligt i det liv jag lever nu? Livet kretsar i stort sett bara kring att överleva skolan och de återstående åren som minderårig. Just nu lever jag för framtiden i både större och mindre perspektiv. Visst längtar man till den kommande sommaren något otroligt, men vem kan undgå att längta ännu mer till den dag då man med studentmössa på huvudet avslutar sin treåriga gymnasieitd? Många säger att man ska leva i nuet, vilket jag håller med om till hundra procent. Ändå tvingas man i tidig ålder till att göra val som i många fall har stor betydelse inför framtiden. Det är meningen att man ska veta vad man vill och vem man är, trots att detta är omöjligt då man har upplevt löjligt lite för att ens kunna uttala sig om saker och ting. Vad innebär egentligen det där läkaryrket som man blivit formad till att vilja satsa på? Sommarjobb ska helst stå klart i februari, om inte redan året innan. Och "den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar" vilket i det här fallet innebär en sommar helt utan ekonomiska tillgångar och Lidls ravioli under tre månader.

Nu skiner solen. Jag funderar på att gå ut för att ta en promenad. Det är trevligt, vilket jag inte tycks vara ensam om att tycka längre. Ikväll stundar en trevlig sammankomst och jag kan knappt vänta på att entra den blå sketbussen för att färdas till stora staden igen. Det blir förhoppningsvis en riktigt bra kväll och jag kan bara hoppas att alla har möjlighet att komma. Nu ska jag låta solen skina och invänta stormen som sägs tillta idag. SMHI varnar, gott folk. Gå inte ut!


Full fart mot helgen

Det finns vissa dagar då det är svårt att tänka klart. Om hjärnan hade haft sladdar så skulle man ha kunnat jämfört detta  tillstånd med att någon av dessa ryckts ut. Trots att hjärnan skriker till ögonen att hålla sig öppna faller ögonlocken likförbannat ihop. Man bankar sig i huvudet efter idéer, men det är som att signalerna inte går fram utan försvinner någonstans ut i universum. Man anstränger sig för att vara glad och social, men tröttheten tycks alltid ha övertaget. Det är dessa dagar man helst vill stryka ur almanackan. Dagar då allt tycks vara menat att misslyckas.

Jag har extremt ont i huvudet. Varför orkar jag inte spekulera i, men jag fruktar det värsta vilket i det här fallet är sjukdom. Att bli sjuk nu till helgen skulle kännas förjävligt på ren svenska. Främst med tanke på att jag verkligen har lust att göra något hajp i helgen, för vad vore väl ett veckoslut utan detta? Dels för att det kommer att innebära att jag inte kan träna, vilket är knäckande eftersom jag känner för det så pass mycket just nu. Hur som helst så får jag se det hela positivt; jag har icke insjuknat än. Förhoppningsvis kan jag även ta mig till skolan imorgon för att ha estetisk verksamhet för första gången. Det ska bli riktigt kul faktiskt!

Med tanke på det som skrivits ovan så finns det i stort sett bara en sak som kan lösa mitt problem: sömn. Därför tänker jag inom en snart framtid borsta tänderna och krypa ner i den varma, sköna, 80 cm breda härligheten för att vakna någon gång runt kl 9 imorgon. Japp, jag har världens hajpaste förmiddag, jag!

Varför är saker som de är?

Det är inte mycket jag har fått ut av dagen som passerat. Tänk vad mycket man egentligen hade kunnat göra istället för att vara precis här just nu. Som exempel hade jag funnit flyga fram och tillbaka till London utan problem. Jag hade lätt hunnit ta en dagstur till Stockholm eller Paris. Hur många timmar tar det att flyga till Thailand? Möjligen hade jag hunnit med även det under detta dygn. Vad jag vill komma fram till är att det på något sätt känns ganska meningslöst att leva mitt liv. Det är svårt att föreställa sig att  där ute i världen händer saker hela tiden. Människor föds, människor dör, plan flyger, plan störtar, människor möts och människor skiljs osv. Här sitter jag helt ovetande om vad världen utanför har att erbjuda. Kanske missade jag precis en chans som jag inte ens visste att jag hade.

Detta skulle gå att spekulera vidare i, men jag finner egentligen ingen anledning. Kanske är det typiskt mig att ens publicera sådant skräp i en offentlig blogg. Men nog är det lite skrämmande ändå? Ute i världen sker saker varje sekund som man inte har en aning om och inte heller har chans att uppleva. Varför hamnade jag just här av alla ställen när jag kunde ha hamnat var som helst på hela jorden? Spekulationerna är många och jag har inte tid. Verkligen inte.

Onödig uppdatering

Egentligen borde jag hålla mig borta från bloggen en dag som denna. Faktum är att det inte har hänt en endaste sak som skiljer sig från det normala. Man skulle kunna säga att det har varit en äckligt vanlig dag förutom att jag för första gången i hela mitt liv kunde åka till skolan med 7.40-bussen (som jag till råga på allt precis höll på att missa). Dagen rullade på som vanligt med spanska tillsammans med H. Där kan det sluta lite hur som helst, men idag lämnade jag salen med vetskapen om att jag bara gjort bort mig ynka en gång. Muy bien!

En annan sak som jag kan tycka är hajp är att jag äntligen fick tillbaka en uppsats som i det här fallet handlade om Drottning Kristina. Det var inte lätt att tyda min kära lärares skrift, men av det lilla jag förstod så såg det lovande ut. Tur är väl det med tanke på hur otroligt mycket tid jag lade ner på den. Så här i efterhand kan jag inte fatta att jag ens orkade bry mig, faktiskt. Men med facit i hand så var det värt och jag är nöjdare än nöjdast. Förövrigt så känns skolan och hela dess innebörd åt helvete för tillfället. Jag vet med mig att engelskan med säkerhet kommer att gå åt skogen imorgon om jag inte tar till drastiska åtgärder. Och jag kan inte bry mig mindre...

Idag gjorde jag ett mycket lyckat inköp. Jag gick raka vägen till Åhlens skivavdelning och letade upp kategorin "Barn". Där fann jag en rosa skiva med titeln "Mojje - Barnvakt". Med bestämda steg tog jag mig till kassan för att betala. Killen i kassan såg som väntat lite undrande ut vilket ledde till att jag kände mig tvungen att påpeka att den inte var till mig. Den var lite för ungdomlig för att han skulle tro det, påstod han. Hur som helst kommer min lilla kusin med säkerhet bli glad när denna extremt löjliga cd dimper ner i brevlådan.


Konsumtion när den går som sämst

Konsumering kräver sin hjärna, som jag brukar säga. Det är lätt att kasta pengar i sjön på onödiga saker som blir liggandes i hörn eller hamnar längst in i garderoben för att några år senare rensas ut oanvända. I mitt fall händer detta inte speciellt ofta, åtminstone inte enligt mig själv. Självklart har mamma en annan uppfattning om saken, för att inte tala om mormor som senast idag slängde ur sig kommentaren: "nu har hon köpt en ny väska igen...en sådan där man har på axeln.." Och ja, jag har köpt en svart väska som är så pass praktisk att den till och med går att ha böcker i, vilket är sällsynt vad det gäller skinnväskor. Den kostade inte mer än 250 spänn och jag är nöjd. Snälla mormor - låt mig förbli det!

Idag var det tänkt att jag skulle konsumera ett par jeans. Eller ja, tanken slog mig i alla fall några gånger där jag gick och rotade bland olika märken och modeller. Inget föll mig dock i smak och jag återvände hemåt med tomma kassar. På så sätt skulle man kunna säga att jag gjorde ett ekonomiskt genidrag genom att inte lägga ut en enda krona samtidigt som jag uteslöt risken att göra ett mindre lyckat köp. Men jag har forfarande inga jeans, vilket kommer att innebära klädpanik varje dag. Men pengarna (vilka pengar!?) finns kvar och vårkläderna är på ingång. Jag avvaktar med flit för att invänta bättre tider. Istället köpte jag en ny uppsättning tabletter som det är meningen ska förstärka hår och naglar. Den här gången behöver jag bara ta två om dagen, inte fyra som de förra vars verkningsgrad jag tvivlade strakt på. Jag funderar dock på att överdosera bara för att uppnå maximalt resultat, något som jag säkerligen bara kan drömma om. Hur som helst så kommer min söndagskväll spenderas på följande vis:

  •  Förbereda ett tal till engelskan
  •  Springa rundan
  •  Glo på tv (om tid återstår)
  •  Knarka tabletter vid namn "Hårkontroll"

O2 listar

Enbart för att bevisa att jag är lika hajp som Hanna så publicerar jag härmed min egen exklusiva hajp-lista. Så pass på!

  • Snöbollskrig: Som sann snö- och vinterhatare måste jag medge att detta är kul. Jag kan till och med skratta gott åt att bli överfallen av två galningar samt nermulad i det vita nedfallet från helvetet.
  • Rave-tecknet: En klassiker numera. Jag vet att Hanna tog med den i sin, men vilken hajplista vore komplett utan denna?
  • Gul häxblandning: Behöver jag säga mycket mer än så? Fett hajp.
  • Kombibilar: Hur hade världen annars sett ut?
  • Isgator: Roliga att åka ned för, svåra att ta sig upp för. Såvida man inte har klackskor förstås, stabilt, O1!
  • Guitarhero: Mr. J var en hejare, liksom H överraskade. F har som vanligt talang. Och sen kommer jag och gör inte ens ett försök...
  • Ny datastol: Jag känner mig som en boss.
  • Forrest Gump: Lätt världens bästa film. Inhandlades och beskådades idag.
  • Dagens höjdpunkt: Valmöjlighet varje dag!
  • Telia: Funkar i svält... och i skogen!
  • Tandkräm: Man mår illa annars.
  • Mössa: Jag brukar vanligtvis inte bära detta klädesplagg, men det är effektivt mot regn och snö. Eller som räddning för en dålig hårdag.
  • Google translater: Det var O1's förtjänst. Tack, käre vän. Det kommer förevigt att bli min räddning vad det gäller det spanska språket.
  • Busskort: Trots att sketbussarna är allt annat än glamourösa så finns de där för oss. Ibland. Jag älskar busskorten vardagar fram till kl 7!
  • Min säng: Det ska bli hajp att få sova i sin egen säng i natt, trots att den inte håller måttet. Sa jag 80 cm?

Fantasilöst filosoferande

Jag är tom. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte framkalla en fantasi som inte finns. Det brukar oftast fungera på något sätt, men idag tycks livet stå still på ett högst skrämmande vis. Det är som att min hjärna vägrar att samarbeta med fingrarna som utan problem hade orkat skriva en hel roman. Jag funderar på om det finns något effektivt sätt till att få tillbaka fantasi och livsglädje på (om jag någonsin innehavt något av detta). Det finns nog inga genvägar. Antingen känns saker, eller också inte. Idag känns det definitvit inte. Vad det beror på kan jag dessvärre inte sätta fingret på i nuläget. Ytterligare en nöt i mitt liv som nötallergiker.
 

Och du; Försvinn ur mitt liv nu. Snälla, påminn mig aldrig om din existens igen! Jag ogillar dig så sjukt mycket.

Back in business

En härlig dag har precis tagit sin början. Jag vaknade upp i en soffa som var ungefär en halvmeter för kort för att överhuvudtaget kunna ligga utsträckt i. Eftersom H och J inte heller kan ha haft det speciellt skönt där nere på madrassen så skall jag icke klaga. Det hela resulterade i stela knän och dålig sömn, men det var såklart jättevärt! Gårdagen blev faktiskt riktigt hajp. Faktum är att kvällen blev bättre än vad jag från början hade vågat förvänta mig. Dels på grund av besöket från stora staden och dels på grund av alla lantisar som jag redan innan visste var klockrena. I rätt sällskap blir allt kul, det är något som är bevisat.

Regnet fortsätter att falla och jag är livrädd. Därför tänker jag inte gå ut, även fast jag vill. Trots att promenader är bland det skönaste och trevligaste som finns en dag som denna så tar det emot när jag blickar ut från mitt fönster. Jag orkade inte inte ens följa med till stora staden idag även fast jag dessutom hade haft möjlighet att färdas i bil, och inte i den blå sketbussen som jag annars tvingas till. Nej, jag gjorde någonting som bröt mot en av mina levnadsregler; jag valde att stanna hemma. Inget genidrag med tanke på hur rastlös jag är. Redan! Och klockan är bara halv två...

P.S Och du, Hanna. Jag inväntar din hajplista med spänning! D.S


Jueves

Godkväll. Det regnar ute och jag hatar regn. Det är sant, jag fullkomligt avskyr det. Utan regn vore jorden en bättre plats att leva på. Hur ska mitt hår kunna gå till skolan imorgon efter att ha blivit dränkt både en och två gånger? Nej, jag säger då det.

Liksom de flesta andra veckor har även denna ett slut. Även fast det kan vara svårt att förstå så har snart en vecka på den nya terminen gått. Nu återstår bara tjugotusen veckor till, något som antagligen inte kommer att gå helt smärtfritt. Men för att se det hela positivt så är det snart helg och den är till för att utnyttjas på bästa sätt. Fredagskvällen kommer att spenderas hemma hos N tillsammans med trevligt sällskap. Jag både hoppas och tror att det kommer att bli riktigt hajp. Faktum är att jag inte kan se oss misslyckas!

Jag kan fortfarande inte förstå att jag kunde ta så fel. Det är nog det som är mest otäckt, att jag verkligen trodde att du var. Nu när saker och ting blev som de blev så finns det inte längre så mycket att fundera på. Frågan är bara; hur ska jag kunna lita på folk i fortsättningen? Jag hoppas att du var ett original.


Consummatum est

Dagen kunde inte börja mycket sämre. Klockradion börjar skråla ut Marie Picassos gräsliga vinnarlåt från Idol. Textraden "Life is a mystery" förvandlades omedelbart till "Life is a misery" i mina öron. Det hade passat betydligt bättre i detta sammanhang då jag var trött, irriterad och allmänt omotiverad till att gå upp för att färdas i den blå sketbussen alldeles i onödan. Det är i alla fall hur jag ser på dagen som passerat. Att först ha en lektion för att sedan sitta av hela dagen bara för att vänta på att få tillbaka ett arbete kändes nästan otäckt onödigt. Hade det inte varit för att jag skulle få reda på mitt slutbetyg i Naturkunskap A är jag osäker på om jag hade fullföljt dagen eller smitit hem i förväg.

Efter att jag glad i hågen lämnat klassrummet med ett (tack och lov!) trevligt betyg i bagaget bar det ner till city med J och H. De är härliga tillsammans trots att de inte alltid kommer överens. Då tänker jag främst på parets olika syn på mjukisbyxor och diverse viktigheter. Enligt min mening hade Mr. J de bästa argumenten i denna fråga och vinner därför debatten överlägset. Inom våra kretsar nöjer man sig inte med det lilla, där är heller inte milkshakes på Mc Donald's något undantag. Det bästa alternativet som inte bidrar till någon som helst besultsångest vad det gäller val av smak är självklart att mixa. Vi som vet hur korten skall spelas avnjöt en kombo av inget mindre än vanilj, choklad och pina colada. Dagen var fullbordad.


Now I've said too much

En på flera sätt deprimerande dag är på god väg att gå mot sitt slut. Jag tror fortfarande inte att jag har fattat att lovet är över, eller åtminstone inte vad det kommer att innebära under de kommande veckorna. Jag är inte redo än, det är inte mer med det va. Jag är definitivt inte i det rätta skicket för att överhuvudtaget orka upp på morgonen och det värsta av allt är att denna extrema trötthet innebär att jag blir ofrivilligt osocial. Det finns inget värre och jag vet inte vad jag ska göra åt det förutom att möjligtvis gå och lägga mig tidigare om kvällarna. Hur detta ska gå ihop är jag dessvärre osäker på med tanke på att jag inte landade förrän klockan kvart i 6 idag. Är det då meningen att man ska hinna ha ett liv vid sidan av detta? Att inleda den första skoldagen med att komma hem sist av alla i familjen känns rent ut sagt förjävligt på alla sätt.

Jag är medveten om att det enda jag gjort hittills i det här inlägget är att klaga över hur jobbigt allting är och hur skit det känns. Kanske är det tillfälligt, det är i alla fall vad jag vill tro. Det går åt så otroligt mycket energi till att tänka negativt. Så jag slutar nu. Tvärt.

Tankar om att tänka

Det är komiskt hur vissa saker kan komma att förändra ens liv eller åtminstone ens tankegång. Vissa händelser och framför allt möten med personer rensas naturligt ut ur hjärnan utan minsta eftertanke. Skulle man få syn på personen i fråga blir reaktionen inte starkare än att man minns att man sett han eller henne förut. Man vandrar vidare utan att tänka speciellt mycket enda tills man möter personen nästa gång. Detta går runt runt utan att du lägger minsta energi på att ta reda på vart personen i fråga eventuellt är på väg och varför den inte hälsade trots att ni båda är väl medvetna om den andres namn och umgängeskrets.

Andra händelser och möten kan istället  komma att förändra (förstöra och sabotera!) hela ens tankesystem. Man är fortfarande densamma, men tankarna går åt andra håll. Trots att man är väl medveten om hur mycket enklare det skulle vara att bara förtränga alltihop omöjliggör man detta. När det gått så långt att man börjat koncentrera sig på att inte tänka, det är då det blir jobbigt. Kanske att det blir som en slags tvångstanke, vad vet jag. Hur som helst så tar dessa tankar över ens liv hur mycket man än gör för att förneka det hela. Oftast går det inte en minut mellan det att man tänker och det att man tänker nästa gång. Alltid är det någonting som påminner om personen i fråga även om det må vara obetydliga saker. Att slösa energi på att tänka på det som man absolut inte borde eller vill tänka på bara för att man inte kan tänka på någonting annat, det kallar jag besatthet. En besatthet som man själv har arbetat fram genom att tänka för mycket. 

Att jag talar i gåtor vet jag redan. Detta blev som väntat inget undantag.

Det här med att leva

Alla bra saker har en tendens att ta slut alltför fort. Så har det alltid varit och så kommer det troligen att förbli. Innan man vet ordet av har någonting passerat utan att man ens hunnit förstå att det var på riktigt. I vissa fall har man varit för upptagen för att inse värdet av det hela och ofta önskar man i efterhand att man tagit vara på tiden på ett annorlunda sätt.

Söndagkvällar är ganska värdelösa i allmänhet. Om det inte hade varit för att det är lov så hade jag med säkerhet övervägt att gå och lägga mig flera gånger om vid den här tiden.  Känner jag mig själv rätt så hade jag dock inte kommit i säng förrän runt halv 12, med andra ord alldeles för sent för att orka upp dagen därpå. Detta går bara runt runt, precis som en ond cirkel. På helgen hinner man sova lagom mycket för att överleva den kommande veckan. Detta brukar dock förstöras genom alltför sena kvällar som resulterar i att man gäspar sig igenom hela måndagen. Men det är ju jättevärt förstås. Det gäller väl att försöka hitta något sorts mönster att följa och att inte tillåta sig att sitta långt in på nätterna med skolabete (i de flesta fall kombinerat med bloggande och msn, vilket gör det hela ännu mindre effektivt). Jag återkommer när jag funnit vägen till ett fungerande liv, för det tycks jag definitivt inte ha gjort än. Vänta bara tills skolan börjar; då är det kört, Elin.


Jag ser det snöar

Bered er på ett inte alltför positivt inlägg. Ni trogna läsare är säkert härdade vid det här laget. Vad var det första jag fick se när jag steg upp och spanade ut genom fönstret? Snö. I drivor dessutom! Det vita helvetet låg som ett tjockt täcke på grannens hustak och den oplogade gatan såg så otäck ut att jag bara ville gråta. Kanske värst av allt var att små snöflingor fortsatte att falla från den ack så gråa himlen, vilket måste betyda att det tjocka lager snö som redan ligger på marken kommer att byggas på under dagens gång. Måttet var rågat. Min första tanke var att gräva ner mig under täcket igen och förhoppningsvis vakna upp en varm sommardag. Men det gjorde jag inte, utan gick raka vägen ner för att glo på slalom i pappas sällskap. Ännu en påminnelse om snö och kyla och framför allt hur dåligt jag själv är på sporten.

De flesta som känner mig väl vet nog att jag ogillar vintern. Jag fruktar dock att det är mycket värre än så. Jag fullkomligt avskyr allt som har med den att göra! Ska sanningen fram så kan jag inte komma på en enda positiv egenskap med denna idioti. Det finns i stort sett bara en sak som är värre än snö och det är regn. Dels för att allt blir blött men mest för att det är förödande för mitt hår, hur dumt det än må låta. Regn behöver däremot inte betyda kyla, vilket snö oftast gör och därför hamnar dessa två nedfall från helvetet på samma nivå på min hatskala. Jag vill även påstå att vintern leder till onödiga depressioner och tanken på att gå i nästan ett halvår för att invänta  en sommar med i bästa fall 10 riktigt bra soldagar känns så ovärt så jag mår dåligt.

Att bo i Sverige och hata vintern är inget jag vill rekommendera. Det är rent ut sagt förjävligt med tanke på hur lång denna är. Om jag fick välja skulle jag helst av allt vara en vinterfantast som älskar att åka skidor, skridskor, vandra i fjällen och bara njuta av de vita små fjunen som lägger sig som ett mjukt, tjockt täcke över de svenska slätterna. Men besväret av att snöra på sig fula skor för att gå ut i kylan och vandra på oplogade gator i en gräslig vinterjacka har gett mig en alltför negativ uppfattning om vinterhalvåret. Under den här tiden är det inte fråga om att leva, det är fråga om att överleva. Jag tvivlar starkt på att jag kommer att överleva vintern nr 16.

Att orka eller att inte orka.

Det här med att dra på sig löparskorna en lördagskväll för att genomlida en runda i snö och blåst, är det värt allt besvär? Om vi bortser från att det är lördag så kanske det är det. I min familj tycks dock veckodagarna inte spela någon större roll då mor och far är lite utav entusiaster vad det gäller träning. Jag själv har haft mina bättre perioder. Det är otäckt lätt att tappa lusten och motivationen till att ge sig ut ofta. Har man väl brutit mönstret är det inte heller lätt att komma igen. Jag vill påstå att mycket har med skolan att göra, för det var efter skolstarten det hela började gå utför. Detta i kombination med dåliga benhinnor och diverse krämpor kunde i stort sett bara gå åt ett håll - i detta fall åt skogen.

Det underliga är att hur skönt det än må vara att inte träna så är det någonting som fattas, åtminstone för mig. Faktum är att det inte finns mycket som slår känslan av att komma hem efter en lång springtur för att sedan kasta sig in i den varma duschen. Känslan av att vara i from är fantastisk på alla sätt. Vad som däremot är mindre roligt är tanken på att en gång ha varit i väldigt god form men lyckats tappat allt. Jag ska inte överdriva genom att påstå att så är fallet, men nog märks vissa skillnader. Men kondition är en färskvara som kräver disciplin och ork. Jag är inte den som ger upp i första taget och tänker därför ge mig ut om exakt 5 minuter, eller rättare sagt så fort jag publicerat detta inlägg och hunnit dra på mig mina snygga löpartajts. Sedan stundar en visit hos F.

Jag finner inga ord.

Det är inte mycket som förvånar mig längre. Det finns tydligen inga gränser för hur skruvade och dumma saker kan vara. Jag tror dock att detta tar priset i det skummaste jag någonsin hört, eller åtminstone i närheten. Inte minst med tanke på att en av dessa låtar verkar vara riktad till mig och O1. Jag menar "Elin och Jessika", man kan tro att detta är nog, men så är icke fallet. Även miffo 1 och miffo 2 nämns i texten (som jag förövrigt rekommenderar eder alla att lyssna på). Mycket underhållande!

Jimmy Böljas myspace

"Elin och Jessica brukar vara på stan och vara coolast ikväll!"


Blek fredag

Idag är det fredag. Det är otäckt så fort lovet har gått och jag kan inte fatta att jag kommer att sitta i skolbänken redan på tisdag. Tanken på att dra igång med nytt arbete igen får mig att vilja gå och gräva ner mig i ett djupt hål i marken och sedan täppa igen. Där kan jag sitta tills det är sommar och slippa allt lidande som både vintern och den nya terminen för med sig.

För att se det hela från den lite ljusare sidan så ska jag snart hem till C som har fyllt år. Detta kommer förhoppningsvis innebära en trevlig stund med tjejerna och säkerligen en del skvaller som vanligt. På tal om ljus så har jag till min förskräckelse upptäckt att min hy är väldigt blek. Detta skulle kunna bero på att jag är helsvensk och aldrig solar solarium, men det faktum att jag idag köpte en foundation i den näst ljusaste tonen som fanns skrämmer mig en aning. Då är jag i och för sig livrädd för att använda en för mörk ton, då jag tycker att det är bland det fulaste som finns, men ändock. Ska det behöva vara så här? Nej, vi blekfisar i Sverige skulle uppskatta mer sol.

Tristess

Jag har ett problem - jag klarar inte av att ha tråkigt. Att vara sysslolös en hel dag tar knäcken på mig. Det faktum att det dessutom är lov gör inte saken bättre då det känns som att dagarna bara rinner iväg utan att jag får ett endaste dugg uträttat. Idag var det tänkt att ta en tripp till stora staden, men det blev aldrig så. I samma veva som att jag spejade ut från mitt fönster avtog längtan. Snö och helvete är inget man ger sig ut i frivilligt. Eftersom det ändå bär iväg imorgon var det kanske lika bra. Ibland behöver man lite tid för sig själv, även om sysslolöshet är det absolut värsta jag vet - förutom regn, kyla och kolsyrat vatten.

Året som gick

I brist på annat tänkte jag precis som de flesta andra bloggare göra en liten utvärdering av året som passerat. Vad som dock slog mig är att detta inte är ett lätt projekt eftersom jag just nu inte kan komma på en enda speciell händelse under år 2007. Visst, detta var det år jag fyllde 16, slutade nian, började på gymnasiet och därmed vidgade mina vyer med sisådär 2-3 mil. Detta är egentligen bara onödig och tråkig fakta som är helt självklar med tanke på att man faktiskt blir äldre, även fast man oftast kan känna motsatsen. Nej, jag vill gå djupare än så; hur var mitt år på riktigt?

Klockorna ringde och ut sprang vi alla, glada i hågen, solbrända i hyn. Det sistnämda är nog det jag faktiskt saknar mest med den tiden. Nians skolavslutning blev inte värre än att man i fortsättningen skulle slippa träffa dem som man inte vill träffa utan bara umgås med sina närmaste, något man just då tvivlade på med tanke på den stundande gymnasietiden. Hur skulle det gå? Var detta slutet som skulle komma att kapa av livslånga vänskapsband? Hur som helst kom sommaren med sol och bad. Det är åtminstone så jag vill minnas den. Ska sanningen fram så var det en riktig skitsommar vädermässigt. Jag minns dock två soliga dagar som spenderades i gassande solsken från morgon till kväll.  Det är komiskt nog dessa två händelselösa dagar som jag fortfarande relaterar till sommaren 2007 och lever på när jag drar på mig vinterjackan för att gå ut och trotsa snöstormen. London var en upplevelse som jag fortfarande blickar tillbaka på och minns som en av sommarens höjdpunkter. Trots att jag varit där en gång tidigare så kändes det som att det var första gången jag vandrade genom Hyde Park och fick aldrig nog av Notting Hill, som jag klassar som ett av de mysigaste ställena i hela centrala London. Kryssningen med F kvar helt i en klass för sig och om jag skulle bli tvungen att välja så skulle denna resa ta priset som den bästa jag någonsin åkt på. Sedan dess har jag aldrig tvivlat på vår förmåga. Göteborg och Falkenberg är även dem händelser värda att minnas. Göteborg just för Liseberg och min makalösa tur med att snurra på hjul. Falkenberg för att denna tid spenderades med F och hennes familj i en husvagn på en trevlig campingplats. Vädergubben tyckte dock vilja oss illa och gav oss regn och blåst under hela semestern. Ingen sommar utan Perka, tänkte vi, där vi stod på Varbergs fästning för att se Per Gessle lite på avstånd. Av ren snålhet vägrade vi att betala och trodde att vi skulle kunna stå uppe på fästningen och beskåda föreställningen ovanifrån. Detta lyckades enda tills en vakt kom och föste bort oss en halvtimme innan det att Gessle skulle entra scenen. Tråkigt tyckte vi, eftersom vi trotsat vädret alltför länge i onödan.

Sommaren är kort. Skolan tog sin start allför tidigt även detta år. Det visade sig ändå bli ganska bra och jag hamnade lyckligtvis i en trevlig klass. Jag ska inte påstå att allt gick felfritt, jag hade en period då jag tvivlade på det mesta. Detta resulterade i totalkaos i min hjärna. "Jag kan inte vara kvar!" tänkte jag och fattade det drastiska besultet om att byta skola, något jag fortfarande får ångest över så fort jag tänker på. En vecka gick på det nya stället och ännu en panik utbröt. "Jag kan inte vara här heller!". Plötsligt var jag tillbaka på ruta ett, en knapp timme från att ha blivit av med min plats på den första skolan. Jag kan bara tacka någon högt uppsatt där bakom molnen för att platsen inte hann bli tagen trots allt. Jag vet ärligt talat inte om jag hade klarat ett sådant bakslag. Det bästa med skolstarten var allt nytt folk som jag är otroligt glad över att jag har fått möjlighet att träffa. Utan er vore vardagen grå, det ska ni veta! Det var även detta år jag övningskörde för första gången i mitt liv. Det gick inte bättre än att jag lyckades få ett flertal motorstopp inom loppet av fem minuter.

Sedan har diverse händelser, både trevliga och mindre trevliga inträffat. Vissa saker vill man minnas, andra inte. Många möten med människor har varit avgörande för det liv jag lever idag, medan andra är sådana man helst av allt vill förglömma. Jag ska däremot inte säga att jag ångrar någonting, för jag vill tro att allting har en mening. Vissa saker verkar vara menade att gå vägen, andra inte. Nu är det bara att blicka framåt och försöka göra något ännu bättre av det kommande året. Hinna med allt man inte gjorde under året 07.


Slutsater kring nyår

Dagen började lite lagom bra. Klockan kan ha slagit 11 när jag hörde "Sultans of swing" dåna från den rackarns lilla makapären som jag aldrig har vett nog att ställa på ljudlös. I det här fallet var det förstås tur med tanke på att J behövde sina saker som blev kvarlämnade här igår. "Klockan ett, ja...det är ju ett tag kvar" tänkte jag. Faktum var att dessa två timmar rann iväg snabbare än väntat och som vanligt när det gäller mig tilltar paniken först tio minuter innan avtalad tid. Jag vet inte hur det hela gick till, men klockan tio i ett står jag på torget för att överlämna en väska innehållande ingenting.

De slutsatser jag dragit kring gårdagen är att nyår är en mycket trevlig högtid. Rejvarnas afton, eller vad säger du, O1? Vi började tidigt, komiskt nog redan runt 5. Detta enbart för att de blåa sketbussarnas förbindelser är allt annat än bra. Det var dock ett genidrag med tanke på att det blev riktigt trevligt. Efter att ha avnjutit en utsökt middag (säger jag som är kocken!) samlades vi kring soffbordet för att som vanligt svamla om både det ena och det andra. Inte långt därefter tvingade jag på församlingen att deltaga i mitt, med facit i hand, absoluta favoritspel Singstar. Många var skeptiska, men stämningen steg helt klart i topp när O1 och O2 inledde det hela genom att bränna av med Darins "Money for nothing". Trots att min sångröst går att jämföras med en kvävd kråkas så lyckades jag plocka hem en del poäng. Vad som bör tilläggas är att Singstar egentligen inte handlar om att kunna sjunga, utan att lyckas pricka in tonerna, eller åtminstone hålla ut på dem. Tydligen lyckades jag med detta enda tills duellen med J. Men ärligt talat, vem kan texten till Avril Lavignes "Happy Ending"?

Väl inne i stora staden hamnade vi hemma hos en som K känner. När tolvslaget började närma sig vallfärdade alla ner mot slottet för att uppleva fyrverkerierna som smällde från alla håll. Ja, nästan lite otäckt enligt mig. Som tur var blev ingen i våran gemenskap träffad, så alla kunde delta i den stora nyårsskålen. Vi lovade varandra ett...ja, vad sa vi? Fett-hajpt år. Det ska bli det bästa hittils, något att sent förglömma. Jag tror fortfarande på vartenda ord som sades och tvivlar inte på våran förmåga. År 2008 ska bli ett år fyllt av glädje och äventyr. Tack för det här året och för en underbar kväll, jag älskar er alla!


RSS 2.0